Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların gönül rahatlığı içinde güvenli, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanlık hayvanlarını satın alabilecekleri  ve kesimini yapacakları alanlar oluşturan HBB ekipleri, kesim bölgelerinin su, elektrik ve ulaşım gibi altyapı hizmetlerini de hazırlıyor.

İskenderun ve Arsuz ilçelerimizdeki vatandaşlarımız için eski Karaağaç Belediyesi Mezbahane alanını Kurbanlık Hayvan satış bölgesi olarak belirleyen HBB ekipleri, alanın zemin düzenleme, dolgu ve otopark çalışmalarını tamamladılar.

Yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Mezbahane Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürü Şevki Serin, Arsuz Bölge Koordinatörü Edip Kaynar, 1. Bölge Zabıta Şube Müdür Vekili Bahittin Gündüzalp ve 3. Bölge Zabıta Şube Müdür Vekili Fatih Kayadelen satış noktalarında her türlü olanakların oluşturulduğunu belirttiler.

ÜCRETSİZ VE HİJYENİK KESİM NOKTALARI

Karaağaç bölgesinde belirlenen kurbanlık hayvan satış noktasının otoban girişinde  olduğunu hatırlatan ve yön levhalarının hazırlanarak vatandaşa kolaylık sağlayacağını ifade eden Şevki Serin; “Büyükşehir Belediyemizce hazırladığımız 15 dönüm arazi üzerindeki satış ve kesim noktalarında esnafımızdan ücret alınmayacaktır. Bununla birlikte kesim için ayırdığımız alanda vatandaşlarımız kendi getirecekleri kasaplar tarafından kurbanlıklarını hijyenik bir ortamda kesebilecektir” dedi.

Başkan Savaş’ın vatandaşlara her türlü kolaylık ve imkânların sağlanması yönünde verdiği talimat doğrultusunda çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Şevki Serin, HATSU ekiplerinin su bağlantı borularını hazırladıklarını ve satış yapan esnaf için gece aydınlatması ve elektrik tesisatının yapıldığını belirtti.

Vatandaşlara çağrıda bulunarak kurbanlıkların sokak ve mahalle aralarında kesilmesinin sakıncalarına değinen Şevki Serin, “Hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan bu tür kesimlerin yapılmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Kaçak ve yasak kesim yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımız hazırladığımız alanlarda hem kurbanlıklarını alacaklar hem de kesimini hijyenik bir ortamda sağlıklı bir şekilde  yapabileceklerdir” şeklinde konuştu.