Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ Bölge Müdürü Ekinci, Menzelet Kılavuzlu Projesi çoğu ülkenin bütçesi kadar

Devlet Su İşleri 63.

Devlet Su İşleri 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci “Menzelet Kılavuzlu Projesi çok büyük devasa bir proje, 106 Kilometrelik bir kanalla su Amik Ovasına geliyor. Şuandaki toplam maliyeti neredeyse eski parayla 1 Katrilyon kadar bir para buda çoğu ülkenin bütçesi kadar.” dedi.

Menzelet-Kılavuzlu Sulama Pjosiyle suya kavuşan Amik Ovası çiftçisi bilinçli ve ekonomik su kullanımı konusunda bilgilendirildi.

Kırıkhan Belediyesi Meclis Salonunda Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu Başkanlığında gerçekleşen toplantıda katılan Kırıkhan, Hassa bölge çiftçisine fazla suyun verimi nasıl düşürdüğü aktarıldı.

Devlet Su İşleri 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci “Her yıl ciddi kuraklığın yaşandığı Amik Ovasında verimin sağlanması ve vatandaşlarımıza hak ettiği değerin verilmesi noktasında Devlet Su İşleri olarak bu katkıyı yapmak istedik ve bu sene 30 Temmuz itibari ile suyu ovaya getirdik.” dedi.

Ekinci, Menzelet Kılavuzlu Projesi çok büyük devasa bir proje, 106 Kilometrelik bir kanalla su Amik Ovasına geliyor. Şuandaki toplam maliyeti neredeyse eski parayla 1 Katrilyon kadar bir para buda çoğu ülkenin bütçesi kadar olduğunu söyledi.

Menzelet Kılavuzlu Projesi hakkında çitçilere bilgiler veren Devlet Su İşleri 63. Şube Müdürü Mehmet Ekinci şunları kaydetti;

Şu anda barajımıza su girişi dün yapılan ölçümlere göre saniyede toplam 12 metreküp buda 120 Bin dönümlük bir sahada sulama demektir.

Bu sene ki birinci önceliğimiz Karasu, Kırıkhan ve Hassa’da bulunan projeli sulama bölgelerinde 40 Bin dekarlık bir alanda 1. ve 2. Ürünümüz mevcut, biz o alanlarda çiftçimize su eksikliği hissettirmeden bu yıl üretim programımızı tamamlamış olacağız.

Önümüzdeki yıl kanalda eksik kalan yerleri önümüzdeki Mart ayında bitirerek daha rahat olacağız. Toplam kanal kapasitesi ise 50 Metreküpsaniye, buda 460 Bin dönümlük Tahtaköprü Barajı Sulaması projesi realize olduğu zaman bizler Kılavuzlu Barajından, Ceyhan Nehrinden buraya 50 Metreküp saniyelik suyu getirmiş olacağız.

Çiftçilere fazla sulama konusunda uyarıda bulunan Ekinci, Devletimizin çiftçimiz için fedakarlığı, suyu doğrudan alıp Amik Ovasına sizlerin hizmetine sunması oldu, sizlerden suyu ihtiyacınız olmadığı zaman suyu kullanmamanızı rica ediyorum. Çok su çok verim değil verimin düşmesi anlamına gelmekte olduğunu söyledi.

Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Amik Ovası çiftçileri katıldı.