Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Ata’dan 23 Temmuz mesajı

Hatay Valisi Erdal Ata,

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ata mesajında şunları kaydetti:

“Bulunduğu konum itibariyle stratejik öneme sahip bir coğrafyada bulunması nedeniyle tarihte yaşamış sekiz ayrı medeniyete ait zenginlik unsurlarını üzerinde barındıran Hatay, bir tarih ve kültür bahçesidir. Tarihten gelen zenginliğini karşılıklı hoşgörü ve sevgi iklimiyle buluşturmayı başaran Hatay ilimiz, dünyada eşine az rastlanır bir güzelliği yaşatmayı başarabilmiş özel bir ilimizdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün “40 Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz” diyerek üstlendiği Hatay meselesi; 2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devleti’nin kurulmasına kadar devam eden süreç ile devam etmiş ve 79 yıl önce Hatay Devleti Meclisi’nin farklı kökenden 40 milletvekilinin oybirliğiyle aldığı vatanperver bir kararın ardından Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı tercih etmiştir.

Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan kültürel mozaiği, senede üç hasat yapmaya uygun bereketli toprakları, doğal limanları ve ticaret imkânlarıyla Hatay, bizlerin ve bizden sonraki nesillerin çabalarıyla kalkınmayı sürdürecektir.

Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 79 yıl önce Anavatan’a iltihak eden Hatay insanı da, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 79’uncu yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Hataylıları içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.’