Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ Sahilinde Kayt Sörfe start verildi

Geçtiğimiz yıl hayata geçen 

Geçtiğimiz yıl hayata geçen  yamaç paraşütü faaliyetlerinden sonra bu yılda kayt sörf çalışmalarına start verildi. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, kayt sörf çalışmalarına katılarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı: “Bugün Samandağ sahilindeyiz. Hepimizin bildiği gibi Samandağımızın doğa güzelliklerinden, sahilinden dünyanın en uzun kum sahillerinden biri olarak bahsederiz. Ama yıllarca sadece bahsettik. Bu defa bu uçsuz bucaksız kum sahilinde kayt sörfün(paraşütlü sörf) startını verdik. Bugün  İki tane sporcu arkadaşımızla başladık. Aslında kendileri farklı meslek gruplarına mensuplar. Biri öğretmen diğer arkadaşımız da doktor.

Geçmişte yaptığımız yamaç paraşütü 1-2 sporcu ile başlaması ile beraber şu anda o sayı 20 -25 sporcuya kadar çıktı. Şu anda bir ilke imza attık ve 2 sporcu ile başlayan kayt sörfü önümüzdeki süreçte 30 – 40 belki de yüzlerce sporcunun burada kayt sörf yapacağı inancındayım. Buradaki kesintisiz rüzgar ve açık alan olması sporcular için çok önemli olmasıyla ilgili buranın eşsiz ve bulunmaz bir yer olduğunu düşünüyorum.

Samandağ’da ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Yamaç paraşütünü yapabilmek için Samandağ Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla çalışmaları yaptık. Yüksek bir zirvede de sporcuların yamaç paraşütü için rahat çıkış yapabilecekleri bir platform yapmıştık. Önümüzdeki süreçlerde Kayt sörfçülerin rahat konaklayabilecekleri yerler, eşyalarını koyabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir yer yapılmasıyla ilgili bir çalışma planlaması var. Bununla ilgili gelişmeleri önümüzdeki süreçlerde paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.