Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalaycıoğlu Hatay halk bilimi Kitabı’nı Ata’ya armağan etti

Araştırmacı-Yazar ve Halk bilimci

Araştırmacı-Yazar ve Halk bilimci Mithat Kalaycıoğlu, Hatay Halk Bilimi adlı Kitabını Hatay Valisi Erdal Ata’ya hediye etti. Hatay gazeteciler cemiyeti başkanı Ahmet Yetişenle Kitabını tanıtan Kalaycoğlu, Halk bilimi Kitabına gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Araştırmacı-Gazeteci Mithat Kalaycıoğlu, tarafından hazırlanan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından baskısı yapılan Hatay Halk Bilimi adlı kitaba ilgi her geçen gün artıyor. İlimize gelen misafirlere rehberlik yapabilecek kadar, geniş bir içeriği olan Hatay Halk Bilimi Kitabı, Gazeteci-Yazar ve Halk Bilimci Mithat Kalaycıoğlu’nun Hatay’a kazandırdığı en önemli kitaplardan biri olarak nitelendiriliyor.

İÇİNDE HATAY’LA İLGİLİ HERŞEY VAR

İçeriğinde Hatay’ın ören yerlerinden tutun, Edebiyatına, manilerinden türkülerine, yemeklerinden, unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarına, manilerinden, türkülerine, meze kültüründen, yemeklerine, han ve hamamlar gibi tarihi yapılarından, düğün geleneklerine kadar içerisinde Hatay ile ilgili her şeyi bulabileceğiniz Hatay Halk Bilimi Kitabı, ilgi görmeye devam ediyor.

REHBER NİTELİĞİNDE KİTAP

Hatay Halk Bilimi kitabında büyük bir emek ve alın teri olduğunu belirten Araştırmacı-Gazeteci-Halk Bilimci Mithat Kalaycıoğlu, “İçinde Hatay ile ilgili her şeyin bulunduğu kitabıma olan ilgi oldukça sevindirici. İlimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inandığım Hatay Halk Bilimi Kitabım, ilimize dışarıdan gelen misafirlerimize rehber olma niteliği taşıyor. Bu bağlamda önemli bir kitap olduğunu düşünüyorum ve buradan bir kez daha kitabımın hazırlanmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu Tür Kaynaklar Sonraki Nesiller İçin Önemlidir

Kitabı Kalaycıoğlu’ndan alan Vali Ata, bu tür kaynakların sonraki nesiler için önemli olduğunu ifade ederek; “İlimize gelen ziyaretçiler ve konu ile ilgili araştırma yapanlara yol gösterebilecek bir içeriğe sahip olan Hatay Halk Bilimi Kitabı’nın hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyor, size de çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi

SENDE YORUM YAZ