Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Teksöz’den zor durumdaki esnafa destek çağrısı”

Hatay esnaf ve Sanatkarları

Hatay esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, pandemi sürecinde tam kapanmada mağdur olan esnaflara destek olunması çağrısında bulundu. İlimizde hizmet veren ve kapanmadan etkilenecek olan tüm esnafların süreçten olumsuz etkileneceğini belirten Teksöz, konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını belirtti. Teksöz, esnafların ödemelerinin 17 Mayıs sonuna ertelenmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

ESNAF VE SANATKARLARIMIZ ACİL ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR

Esnafların süpermarketlere karşı haksız rekabetle karşı karşıya olduğunu belirten Teksöz, “Salgınla mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tam kapanmada gıda satışı devam edecek. Ancak zincir marketler sadece gıda satışı yapmıyorlar. Tüm sektörlerde hizmet veren emekçi esnafların sattıkları ürünleri de satıyor zincir marketler.
Yerli esnaflar haksız bir rekabetle karşı karşıya. Bu konu ile ilgili acil bir çalışma yapılması veya zincir marketlerde gıda, sebze ve meyve satışı dışında ürünlerin satışının yasaklanması gerekir. Bu konu ile ilgili yerlere yazışmalarımızı ve taleplerimizi acilen ileteceğiz. 17 gün sürecek bu kapanma sürecinde; Esnaf ve Sanatkârlarımız: çek, senet, kredi kartı ödemeleri, vergi borçları, SGK ödemeleri, aidat borçları ve her türlü ödemeler konusunda kara kara düşünmektedir. Covid-19 sürecinde yaşanan Ekonomik sıkıntılardan dolayı Esnaf ve Sanatkârlarımız Acil bir yardım beklemektedir. Tüm bu olumsuz tablo göz önüne alındığında kapanma tarihleri arasında Kamuya yapılacak tüm ödemelerin 17 Mayıs’tan sonraya ertelenmesi ile ilgili esnaf ve sanatkârlarımız için acil çözüm beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.