Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SMA’lı YİĞİT İÇİN ZAMAN DARALIYOR”

Defne’de yaşayan SMA Tip

Defne’de yaşayan SMA Tip 1 hastası minik Yiğit için zaman daralıyor. Tedavisi için ise 2.5 milyon dolara ihtiyaç olan Yiğit için gereken paranın bir kısmı toplandı. Ancak büyük miktardaki ücretin toplanabilmesi için hayırseverlerin yardımı bekleniyor. Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan Yiğit için yardım elinin uzanması gerekiyor ki İlacın en iyi sonucu verebilmesi için Yiğit’in tedavisine başlanması gerekiyor.

Tedavisi Türkiye’de mümkün olmayan SMA Tip 1 hastalığı için gen tedavisine ihtiyaç var. Tedavide kullanılan Zolgensma ilacı için ise 2.5 milyon dolar gerekiyor. Minik Yiğit için sosyal medyada yardım kampanyası başlatılırken şu ana kadar sözkonusu tedavi masrafının çok küçük bir bölümü toplanabildi. Yiğit’in ailesi, “Tedaviden olumlu sonuç almamız için Yiğit’in kilo almaması lazım. Bir gram kilo bile kritik seviye. Kızım kilo almasın diye çoğu zaman oğlumuza çok az yemek veriyoruz. Normalinde gelişim çağında, daha fazla beslenmesi gerekiyor, ama saniyelerle yarışıyoruz. Kilo alırsa iş işten geçecek” diyor.
AİLE, GÜNDEN GÜNE ERİYEN YİĞİT’İN BAŞINDAN AYRILMIYOR
Ailenin verdiği bilgilere göre, Yiğit küçük yaşlarda iken SMA Tip 1 teşhisi konuluyor. İşte zorlu süreç de bu noktadan sonra başlıyor. O gündür bugündür hastane kapısındalar. Aylarca yoğun bakım servislerinde yattı Yiğit. Şu anda evde Yiğit için kurulan oda ise yoğun bakım servisinden farksız. Nefes alamadığı için boğazına takılan sonda ile nefes alabiliyor. Çiğneme ve yutma sorunu yaşayan Yiğit, burundan sıvı mama ile besleniyor. Aile, “7/24 başında beklemek durumunda. Kalbi atıyor mu, nefes alıyor mu, boğazına balgam doldu mu diye sürekli kontrol ediyoruz” diyorlar. Yiğit’in acılarına son vermek için gereken paranın en kısa zamanda toplanması gerektiğine işaret eden aile, “Yiğit herkesin çocuğu olabilirdi. Yeter ki Yiğit yaşasın, kalksın gezsin, koşsun”
Lütfen yardım eli uzansın.
IBAN:TR04 0006 7010 0000 0075 8636 29.
HESAP SAHİBİ:MELTEM AKKAYA
BANKA: YAPIKREDİ