Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanede Skandal Battaniye Görüntülerine Yanıt Geldi

F.Ö adlı hastanın Hatay

F.Ö adlı hastanın Hatay Eski devlet Hastanesinde battaniye ile taşınması görüntüleri, görevlilerin hastaya yardımcı olunmadığı ve hastanede tekerlekli hasta sandalyesi bulunmadığı ifadelerinin sosyal medyada yer alması üzerine Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada;

“27.042021 tarihinde Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Bina Poliklinikler alanında 1935 doğumlu F.Ö. adlı vatandaşımızın sosyal medyada battaniye ile taşınırken görüntülendiği paylaşımlara ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Hastamızın 27.04.2021 tarihinde, saat 11.00 civarında Hastanemiz Dermatolojı Polikliniğine randevulu olarak muayeneye getirildiği ve 11.07’ de muayene edildiği anlaşılmıştır.

Hasta yakınlarının hiçbir şekilde hastane idaresi, hasta hakları, hasta yönlendirme personelinden yardım ve sedye talebinde bulunmadığı (hastane girişinde sedye ve tekerlekli sandalye parkımız bulunmakta olup bu alanda ve hastanenin birçok alanında kullanıma hazır şekilde sedye ve tekerlekli sandalye bulunmaktadır), poliklinik alanına battaniye ile götürüldüğü ve hasta yakınlarından birinin taksiden indirilmesinden itibaren kamera kaydına başladığı, Dermatolojı polikliniği önünde yere konularak kamera ve fotoğraf kaydına devam edildiği, bu sırada hasta karşılama ve hastane güvenlik elemanlarının hastaya yardıma geldiği ve sedye getirdiği anlaşılmıştır.

Muayenesi tamamlanan hasta Evde Sağlık Birimimiz tarafından hastamız Acil Servis alanından hastanemiz hasta nakil aracı ile evine nakledilmiştir.

Ayrıca olayla ilgili olarak Hastane Yönetimimiz tarafından gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadesi kullanıldı.