Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış Mevsiminde Sağlıklı ve Işıltılı Bir Cilt İçin Püf Noktalar

GÜZELLİĞE GİDEN YOL SERAP

GÜZELLİĞE GİDEN YOL

SERAP ÇAM ESTETİK VE GÜZELLİK UZMANI

Cildimizin canlılığı, diriliği ve parlaklığı önemli sağlık göstergeleridir. Ancak kış aylarında ki soğuk ve sert rüzgârlar, kirli hava ve sigara dumanı cildimizin kurumasına, nemini kaybetmesine ve hızla yaşlanmasına sebep olur. Soğuk hava, cildin kalınlaşmasına ve kırılgan hale gelmesine yol açar. Kış boyunca ciltte yağ salgısı azaldığından, cilt kurur ve kızarır. Ancak kış aylarında cilt bakımınızda bazı püf noktalara dikkat ederek onu dış etkenlere karşı rahatlıkla koruyabilirsiniz. İşte soğuk havalarda cilt bakımının püf noktaları…

Bol Bol Su İçin!
Cildin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesi için neme, dolasıyla da suya ihtiyacı vardır. Eğer ki vücudumuzun ihtiyacı olan suyu almazsak, cildimiz kurur, esnekliğini kaybeder ve kırışıklar ortaya çıkmaya başlar. Cildinizi susuz bırakmamak için yapmanız gereken şey; yeterli oranda su içmek olacaktır.

Cilt Temizliğine Özen Gösterin!
Sabah ve akşam, cilt bakım rutininiz de ilk olarak cildinizi kirden, makyaj kalıntılarından ve ölü deriden arındırmanız gerekmektedir. Bu sayede cildinizin sağlığını ve canlılığını daha uzun süre koruyabilirsiniz. Cildiniz için uygun temizleyici ürünleri seçerken mutlaka cilt tipinize, cilt PH’nıza ve ihtiyacınıza uygun olmasına özen göstermelisiniz.Duş Süresini 5-10

Dakikayla Sınırlandırın !
Haftada en fazla 3 defa ılık suyla 10 ila 15 dakika duş (36.5-40.5 0C) almaya dikkat edin. Her gün, çok sıcak suyla yıkanmak ya da uzun süre yıkanmak deriyi kurutan yanlış uygulamalardır.Gündüz ve Gece Bakımına Önem Verin!
Cildimiz gece onarılma sürecine girer bu nedenle geceleri cildimize uygulayacağımız bakım kremleri gündüz kremlerden farklılık gösterir. Şöyle ki; gün boyu uyguladığımız krem, cildimizin nem dengesini korur ve dış faktörlerin cilt altına yerleşerek kalıcı kirlilik yaratmasını engeller. Gece kullandığımız nemlendiriciler ise uyku süresi boyunca cildimizi onarır.Düzenli, Kaliteli Ve Yeterli Uyuyun!
Düzenli ve kaliteli uyku cilt üzerinde doğrudan etkili olup hormonlarınızın dengelenmesini sağlayarak cildi yeniler. Yetersiz uyku, kolajenin yapısını bozar ve cildin savunmasız hale gelerek esnekliğini kaybetmesine sebep olur. Bu nedenle her gün mutlaka yeterli ve kaliteli uyku alınmalıdır.

Doğru Beslenin!
Cilt dokusunun sağlıklı olabilmesinin bir diğer etkeni de doğru beslenerek vitamin almaktır. Cilt için faydalı olan vitaminler, aşağıda yer alan besinler de bulunmaktadır:
• A vitamini: Ispanak, pazı, mercimek, brokoli ve havuç
• C vitamini: Portakal, greyfurt ve karnabahar
• E vitamini: Ispanak, fındık, badem, yeşil zeytin, kekik, kuru kayısı ve brokoli Dudaklarınıza Koruyucu Merhem Sürün!
Kış aylarında en fazla kuru hissedilen bölgelerinden biri de dudaklardır. Dudak yalama davranışından kaçının ve gün içerisinde birkaç kez koruyucu dudak merhemi uygulayın. Bu sayede dudaklarınızı şiddetli çatlama, egzama ve ikincil enfeksiyonlardan korursunuz. Eğer dudaklarınız nemlendiricilerle düzelmiyorsa konusunun uzmanından dudağınıza nem aşısı uygulamasını isteyebilirsiniz.Yazın yıpranan saçlarınızı kışa hazırlamak için, saç kremleri, nemlendiricili saç maskeleri, badem yağı doğal ve saç için etkili nem kaynaklarını kullanabilirsiniz. Bunun dışında saç PRP uygulaması saç dökülmesinin azalmasını ve saçın ihtiyacı olan nemin geri kazandırılmasını sağlamada etkilidir.Kışın ellerimiz ve ayaklarımız soğuktan kurur, sık sık tırnaklarımız kırılır ve sararır. Bu nedenle ellerinizi suda bekletmeyin ve gün içinde nemlendirin. Nemlendirmek için Hindistan cevizi yağı ile gülsuyu kullanabilirsiniz.
Gün boyunca vücut ağırlığını taşıyan ayaklarımıza da, düzenli bakım yapmak kuruluk, mantar ve topuk çatlaması gibi olası ayak sağlığı sorunlarını engelleyebilir. Ayak bakımında ponza işleminin ardından peeling uygulamak kan dolaşımı hızlandırır. Vazelin gibi yağlı kremler ya da ayaklar için özel tasarlanmış ayak kremleri ile ayak masajı yapılabilir. Böylelikle topuk çatlağı oluşumu engellenmiş olacaktır. Ayrıca kapalı ayakkabılar mantar hastalıklarının başlamasına yol açabildiği için ayakların yıkandıktan sonra iyice kurutulması da ayak mantarı için önemlidir.