Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil Servis Acil Vakaların İmdat Kapısıdır

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Acil Servis Doktoru Mustafa Cesur İnan, acil servis hakkında bilmemiz gerekenler hakkında bilgiler verdi.
Palmiye Hastanesi Acil Servis Bölümünde görev yapmakta olan Doktor Mustafa Cesur İnan, acil servis olarak verdikleri hizmetlerden bahsetti, hangi durumlarda acil servise başvurulması gerektiği ve genel sağlık konularında bilgiler paylaştı, önemli tavsiyelerde bulundu.
Acil servislerin Covıd-19 hastalarının sağlık sisteminde ilk ve en önemli başvuru yerlerinden biri olduğunu belirten Dr. Cesur İnan; “Acil servisler riskli hastaların hızlıca tanımlanması ve uygun tedavi almasının yanı sıra, olası vakaların izolasyonu ile diğer hastalar ve sağlık çalışanlarına bulaşın engellenmesi, vakaların sağlık yöneticilerine bildirilmesinde önemli görev yaparlar. Bu yüzden acil servisler salgın döneminde en riskli yerlerdir. Covid -19 aşı sırası gelenler mutlaka aşılarını yaptırmalıdır. Her durumda maske, hijyen ve mesafe kuralına uyulmalıdır” dedi.
Ani gelişen, kişinin hayatını ya da hayat bütünlüğünü tehdit eden sağlık durumlarının acil olarak nitelendirildiğini söyleyen Dr. Cesur İnan; “Her hastanın durumu aynı aciliyeti göstermeyebilir. Acil ön değerlendirme olan triaj ile bazı hastalar için yaşamla ölüm arasındaki birkaç dakikalık farkı yakalama şansı verilebilir. Triaj uygulaması, yaşam kurtarır. Triaj uygulaması, kabul görmüş triaj skalasına göre yapılır. Triaj skalasında, kalp durması, şok, çoklu sistem travması en öncelikli düzey olan kırmızı rengi alırken hafif enfeksiyonlar, basit yara ve sıyrıklar yeşil veya mavi düzeyi alıp hiç kimsenin bekletilmemesi istenmesine rağmen tamamen dolu, yoğun olan bir acil serviste hizmet almak için hastalar bir süre bekleyebilirler. Bu konuda hastaların ve refakatçilerin anlayışlı ve hoşgörülü olması gerekir. Hiçbir alanda şiddet meşru olmadığı gibi, sağlığımızı, canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarına karşı da anlayışlı olmak gerekir ve şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez” İfadelerini kullandı.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.