Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, küresel

Hatay Büyükşehir Belediyesi, küresel çapta büyük bir sorun haline gelen koronavirüs salgınının artması üzerine halk sağlığının korunması noktasındaki uygulamalarını yoğunlaştırdı.

İlk vakanın görüldüğü tarihten bu yana Hatay’ın 15 ilçesinde çeşitli tedbirler alan Hatay Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması esnasında da çalışmalarını sürdürdü.

HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın talimatı doğrultusunda İtfaiye, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarına bağlı ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs duraklarını, ibadethaneleri, bankamatikleri, parkları ve halka açık birçok alanı dezenfekte etti. Dezenfeksiyon çalışmalarının kesintisiz bir şekilde il genelinde devam edeceğini bildiren HBB yetkilileri, kamu kurumları, şehrin işlek caddeleri, sokakları ve alışveriş alanlarını dezenfekte ederken toplu taşıma araçları ile birçok yerde ilaçlama yaptı.

İHTİYACI OLANLARA GIDA PAKETİ

Pandemide işsiz kalan, çeşitli sebeplerle mağduriyet yaşayan ihtiyaç sahipleri için hazırlanan gıda kolilerinin ailelere ulaştırılmasına devam edildi. Gıda kolileri belediyenin titiz çalışması sonucu sosyal incelemeyle belirlenen vatandaşlara elden teslim edildi. Ayrıca evlerinde bakıma muhtaç olan yaşlı ve hasta vatandaşların çeşitli ihtiyaçları da karşılandı.

5 BİN HİJYEN SETİ DAĞITILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs bulaşısını önleme amacıyla özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlara, içerisinde yüzey ve zemin temizleme solüsyonu, antibakteriyel sıvı ve katı sabun, el hijyen ürünü ve maskenin yer aldığı yaklaşık 5 bin hijyen setini ulaştırdı. Büyükşehir ekipleri sokağa çıkma yasağından dolayı boş kalan sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara da mama ve su temininde bulundu.

Koronavirüse karşı maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyenin büyük önem taşıdığını vurgulayan HBB yetkilileri, vatandaşlara çok dikkatle tedbir kurallarına uymaları çağrısında bulundu.