Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’DE ATATÜRK ve HATAY KONUŞULDU!

“İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE)

“İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında ‘Atatürk ve Hatay’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.”

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde “Atatürk ve Hatay” başlıklı çevrimiçi söyleşide konuşan Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz “Hatay, Atatürk’ün milletimize kazandırdığı son eseridir” dedi. Yılmaz, “ölümünün 82. yıldönümünde Devletimizin kurucusu, Milletimizin öncüsü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında Türk tarihi boyunca bu millete katkı sağlamış, yol göstermiş, bütün devlet adamlarımızı ve Vatanımız için şehit ve gazi olan bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek başladığı konuşmasında Atatürk ve Hatay’ın önemine vurgu yaptı.

ÖDENEN BEDELLERİ BİLMEK GEREK

Dr. Yılmaz; “Sahip olduğumuz vatanımızın tarihi önemi ve stratejik konumu sebebiyle bu vatanı elde etmek için ödediğimiz bedellerin elde tutmak için de verilmek zorunda kalındığını ve bu mücadelenin de hiç bitmeyeceğini; bu vatanı korumanın temel şartının ise onun için ödenen bedellerin ne olduğunu bilmekten geçtiğini” belirtti.

“İNŞALLAH İLERİDE SİZLERİ DE KURTARACAĞIZ”

Konuşmasının devamında, Atatürk’ün Hatay sorununun çözümü için verdiği mücadeleye ve uyguladığı stratejiye değinen Dr. Yahya Yılmaz, Hatay halkına umut olan “inşallah ileride sizleri de kurtaracağız” sözünü nasıl aşama aşama gerçekleştirdiği üzerinde de durdu. Atatürk’ün günün şartları ve eldeki imkanlar dahilinde yürüttüğü Hatay mücadelesinin halli için zamanın olgunlaştığını gördüğü anda da o vatan parçasını nasıl ana vatana kattığını anlatan Yılmaz “Hatay baştan sona planlanmış ve ortaya konmuş bir dış siyasetin ürünüdür. Hatay Atatürk’ün milletimize kazandırdığı son eseridir. Bir kez daha Atatürk’ü ve bütün kahramanlarımızı saygıyla ve hürmetle anıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.