Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ EXPO 2021 HATAY’DA

23 Nisan-29 Ekim 2021

23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Expo 2021 Hatay’da uluslararası katılımcı olarak yer alması hedeflenen şehirlerle görüşmeler devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta, UNESCO yaratıcı şehirler ağına dahil gastronomi şehirleri yetkilileriyle gerçekleştirilen online toplantıda 30 şehirden yaklaşık 45 katılımcı hazır bulundu.

Expo 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar’ın da katılım gösterdiği toplantıda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın hem yeni üyelerinin hem de yeni projelere sahip şehirlerinin yanı sıra Expo ekibi de bir sunum gerçekleştirdi.

Covid-19 nedeniyle fiziki olarak bir araya gelemeyen ağ üyelerinin yeni katılan şehirleri tanıma fırsatı bulduğu toplantıda katılımcılar, pandemi döneminde şehirlerde ne gibi uygulamaların yapıldığına ya da yapılabileceğine ilişkin de fikir alışverişinde bulunuldu.

Şehirlerin gastronomi üzerine yaptıkları faaliyetleri de birbirleriyle paylaştıkları toplantıda Hatay, hem bir gastronomi şehri hem de bir Expo şehri olarak yer alırken, Yaratıcı Şehirler Ağı’nın tüm üyeleri Expo 2021 Hatay’da hem gastronomi hem de bahçecilik alanında bulunmak üzere davet edildi.

Hatay’ın gastronomi, ekonomi ve turizm alanında çok sayıda fırsata kucak açacağı Expo 2021 şehre dolu dolu bir 6 ay yaşatacak.