Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun İttifakı’ndan Azerbaycan’a tam destek…

Hiç bir siyasi ve

Hiç bir siyasi ve sosyal yapıya bağlı olmayan ancak İskenderun’un menfaatleri için din, dil, ırk ve siyasi görüş ayrımı yapmadan güç birliği platformu ile halka açık olan İskenderun İttifakı, Azerbaycan’a tam destek veriyor. İttifakın kurucu başkanı Mete Aslan, “Biz Azerbaycan’ yanında değil, Azerbaycan’ın kendisiyiz diyerek ittifakın desteğini açık bir ifade ile dile getirdi.
Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal etmek istemesini Azerbeycan’a yapılan büyük bir yanlış olduğunu ifade eden İskenderun ‘un efsane belediye başkanı Mete Aslan, “Bizler dün olduğu gibi bugün de Azeri kardeşlerimizle birlikteyiz, bir zamanlar “Hepimiz Ermeniyiz” diyenlerden olmadık dedi ve ekledi;

HEPİMİZ AZERBAYCANIZ.
İskenderun’da 2007 yılında diktiğimiz Ermeni Mezalimi Anıtı’nın önemi bugün artık daha iyi anlaşılmıştır. O tarihte bizi eleştirenler ve bir dönem Hrant Dink cinayetinden sonra “Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan atanlar bugün acaba “Hepimiz Azeriyiz” diyebilecekler mi?. Biz İskenderun İttifakı olarak hiçbir siyasi oluşuma bağlı olmayan ama doğruların yanında olan bir gücüz. Kentimiz ve ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu dile getirmekten hiç çekinmedik. Bugün de diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün samimi bir şekilde Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmasını doğru buluyoruz. Bu kararlı politika Azeri dostlarımızın Ermenistan’a hak ettiği cevap verilene kadar sürdürülmelidir. Asla geri adım atmadan merhum Aliyev’in dediği gibi “İki Devlet, Tek Millet” sloganıyla Türkiye ile Azerbaycan’ın dayanışması ve dik duruşu dünya ülkelerine gösterilmelidir. Ermenistan’ın arkasındaki güçlere gerekli mesajın verilmesi, ulusal çıkarlarımızın bu doğrultuda kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilmesine bağlıdır. “ diye konuştu.