Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN SAVAŞ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Avrupa Birliği Erasmus ve Gençlik Hareketliliği, MOTECH (Multiculture in one Wolrd my own technology) projesi kapsamında Hatay’a gelen öğrenciler ile Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde bir araya geldi.

16 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi. 

Farklı kültürleri tanıma ve bu sürede teknoloji odaklı projeleri hayal etme, sunma, ve gerçekleştirecek partnerler bulma amacıyla gerçekleştirilen; “Çok Kültür Tek Dünya: Benim Teknolojim” isimli projeyi sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörü şehri Hatay’da gerçekleştirmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Aydeğer, desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti. 

‘HATAY YÜZYILLARDIR BARIŞ İÇİNDE YAŞAYAN İNSANLAR TOPLULUĞUNDAN OLUŞUYOR’

Medeniyetler kenti Hatay’ın tarihi geçmişini öğrenciler ile paylaşan Başkan Savaş, “Sizlere gittiğiniz yerde Hatay’ı tanıtacağınız güzel hediyeler vereceğiz. Hatay’ı tanıyarak, araştırarak geldiğinizi düşünüyoruz. Eminim ki arkanızda bıraktığınız ailenizi ‘Savaşın ortasına benim çocuğum niye gidiyor? ‘ diye karamsar bir düşünce aldı. Gördüğünüz gibi Hatay’da savaş yok barış, kardeşlik birlik ve beraberlik var. Tabi ki gelirken Hatay’ın tarihi sürecini öğrenenler vardır.  Hatay 13 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış nadide bir şehir. Yüzyıllarca Anadolu, Kuzey Afrika ve Ortadoğu arasında çok önemli bir ticaret merkezi olmuş. Putperestlik’ten sonra M.Ö. 30. Yılda Museviler gelmiş, M.S. Hristiyanlar gelmiş ve ilk Hristiyan kelimesi burada kullanılmış. M.S. 638 yılında Hatay İslamiyet ile tanışmış. Üç dinin Anadolu’daki ilk ibadet yeri Hatay’dadır. Tarihteki ilk ışıklandırılan cadde Hatay’dadır. Eski adı Herod şimdiki adı ise Kurtuluş Caddesi’dir. Roma döneminde dünyanın en büyük şehirlerinden birisi şu anda bulunduğumuz Antakya’dır. Biz Türklerde helalleşme konusu vardır. Bizim de bir haftadır misafirimsiniz, ben  hakkımızı helal etmek için sizden birşey isteyeceğim. Hatay’da gördüklerinizi gittiğiniz ülkelerde anlatın. Çünkü Hatay’da savaş varmış gibi yazılar çıkıyor, sözler söyleniyor. Ortadoğu’da ne kadar kaos olursa olsun Hatay, yüzyıllardır barış kenti ve barış içinde yaşayan insanların topluluğundan oluşuyor. Hatay güvenli bir şehirdir. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. İyi ki geldiniz, umarım Hatay’dan mutlu ayrılırsınız’ açıklamalarında bulundu.

Karşılıklı takdim edilen hediyelerin ardından etkinlik son buldu.