Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’u Başkent’te başarıyla temsil ettiler

HABER: M. Nur BEREKETOĞLU/-

HABER: M. Nur BEREKETOĞLU/- Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında verilen eğitimler ile kurumlar güçleniyor. Bölgemiz eğitmenleri de bu programlara katılarak amacına ulaşan işler başarıyorlar. İskenderun’dan iki eğitmenin katıldığı Tusun Akademi Eğitim Danışmanlık tarafından verilen ‘STEM Eğitici Eğitimi’ öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşiyor.

Bunlardan biri de;  “STEM Eğitimi” adı altında başkent Ankara’da uygulandı.

Uzmanlar, STEM yaklaşımı ile tüm dünyada “kendin yap” kültürünün hızla yayıldığına dikkat çekiyorlar. Bu yaklaşımın öğrencilerin teknolojik tasarımlar yapması, keşfetmesi, üretmesi ve uygulaması için önemli bir akım olduğu vurgulanıyor. Bu çerçevede yürütülecek eğitici eğitimi programında eğitim kalitesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Eğitim programları ile Ankara genelindeki öğretmenlere teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Gelişmiş ülke müfredatlarında yer alan eğitim programlarının, Ankara’da yaygınlaşmasının gelecek yıllarda beşeri sermayeye olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Eğitici eğitimleri ile donanım kazandırılan öğretmenlerin, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.

Eğitime Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa KILIÇGİL ve Pursaklar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nuray Özge Sağbaş katıldı.

Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 40 öğretmene STEM Eğitici Eğitimi verildi. Tusun Akademi Eğitim Danışmanlık tarafından verilen ‘STEM Eğitici Eğitimi’  Tusun Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem TUSUN, Eyüp YILMAZ ve Yağmur YILMAZ  eğitmen olarak görev aldılar.