Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY MUTFAĞI FOX TV’DE TANITILDI

Hatay Mutfağı’nın Türkiye’de ve

Hatay Mutfağı’nın Türkiye’de ve dünyada tanıtılması için kendine misyon edinen Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman, Türkiye’nin en fazla izlenilen televizyon kanallarından biri olan FOX TV’de her sabah yayınlanan ve sunuculuğunu Çağla Şıkel’in yaptığı “Çağla ile Yeni Bir Gün” programında Hatay Mutfağı’nı tanıttı.

Önceki gün FOX TV’de yayınlanan “Çağla İle Yeni Bir Gün” programında Prof. Canan Karatay ve Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman’ın konuk olduğu yayında Hatay Mutfağı tanıtıldı.

Yayın esnasında vatandaşların tüketmesi gereken gıdaları anlatan Prof. Canan Karatay’ın konuşmasının ardından Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman tarafından kaybolmaya yüz tutan gıda ürünü olan Karakılçık Buğdayı’ndan yapılan Mercimekli Karakılçık Bulgur Pilavı, Ekmeklik Buğday Ürünleri, Zeytin Salatası, Zahter, Pişmiş Keçi Yoğurdu, İçli Köfte (Oruk), Biberli Ekmek, Halhalı Zeytin, Sürk, Kaya Tuzu ile yapılan Hatay Turşusu ve Sarmaiçi (Kısır) tanıtımını başarıyla gerçekleştirdi.

“MERCİMEKLİ KARAKILÇIK BULGUR PİLAVI” VE “PİŞMİŞ KEÇİ YOĞURDU” TAM NOT ALDI

Hatay’a ait olan gıda ürünlerini tanıttığı sırada Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman’ın yaptığı Karakılçık Buğdayı’ndan yapılan Mercimekli Karakılçık Bulgur Pilavı, program sunucusu Çağla Şıkel ve programa konuk olarak katılan Prof. Dr. Canan Karatay tarafından çok beğenilirken, yine Hatay yöresine ait Pişmiş Keçi Yoğurdu yayın esnasında tam not aldı