Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN GÜVEN’DEN “MAKO” SETİNE ZİYARET

Arsuz Gözcüler Sahili, Balıkçı

Arsuz Gözcüler Sahili, Balıkçı Barınağı ile ilçenin birkaç yerinde çekimleri gerçekleştirilen Mısır yapımı filmde başrolde ünlü oyuncu Murat Yıldırım rol alıyor. Arsuz’da çekimlerin yapıldığı alanı adeta platoya çeviren set ekibini çalışmaları sırasında ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, belediye olarak her zaman katkı vereceklerini söyledi.

Böyle uluslararası bir sinema filminin çekimlerinin bir kısmının ilçede çekilmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Güven “İlçemiz adına çok güzel bir görüntü. Yazın turist akınına uğrayan ilçemizde bu tarz faaliyetlerin, özellikle bu kış aylarda gerçekleşiyor olması, yaz turizminin yanında kış turizmine de mutlaka katkı sağlayacaktır. Film setini ziyaret ederek hem oyuncuların hem de tüm set ekibinin bizlerden bir ihtiyacı olup olmadığını sorduk. Burada kaldıkları sürece her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Filmin yönetmeni Mohamed Hesham El-Rashidy ve set ekibi başta Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven olmak üzere, belediye çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mısır’da dev prodüksiyonla çekilen, 1991 yılında Kızıldeniz’in derin sularında batan ve 464 kişiye mezar olan Salem Express gemisinin gerçek hikâyesini anlatan “Mako” sinema filminde Murat Yıldırım’ın dışında, Mısırlı Menna Fadali, Sarah Elshamy ve Nahed Elsebai ile Suriyeli aktör Kosai Khauli de yer alıyor. Film ilk etapta Mısır’da ve Ortadoğu ülkelerinde gösterime girecek.

Bu arada filmin başrol oyuncu Murat Yıldırım yıllar önce de Hatay’da çekimleri yapılan Asi dizisinde de rol almıştı.