Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da cumhuriyet coşkusu

Tüm Türkiye ve Türk’ün

Tüm Türkiye ve Türk’ün yaşadığı heryerde Cumhuriyet meş’alesi daha güçlü yandı. Coşkunun bu yıl daha da artması halkı törenlere yönlendirdi.
Yediden yetmişe yüzlerce vatandaş, İskenderun sahiline akın ederek Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.
Ellerde Türk Bayrakları, sahilin heryerinde asılı bayraklar, gelincik tarlası atmosferi yarattı.
Türkiye’nin aydınlık geleceği çocukların ve gençlerin törendeki duruşları, emin adımlarla yürüyüşleri herkesin göğsünü kabarttı.
Türkiye’nin sınır ötesinde yaptığı Barış Pınarı Harekatı başta olmak üzere tüm terörle mücadele harekatlarında muzaffer olan Şanlı Türk Ordusu’na destek vermek için bir çok okulun öğrencileri askeri üniforma ve bere taktı ve verdiği asker selamıyla da Mehmetçik’in her zaman yanında olduklarının mesajını verdi.
Dört bir yanı ateş çemberi haline gelen Türkiye’nin içerde ve sınır ötesindeki terörle mücadele kararlılığı, en üst düzeyde Dünya’ya haykırılan ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ sözleri, İskenderun sahil şeridindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yoğun bir şekilde hissedildi.
Yamaç paraşütçülerinin gösterileri ise herkesi büyüledi.
Çeşitli yarışmalarda ödül alan okulların öğrencilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Coşku o kadar büyüktü ki, geçmiş yıllarda olmadığı kadar iyi hazırlanmış okullar, Türkiye’nin aydınlık geleceği çocuklar ve gençler, öğretmenleri eşliğinde yediden yetmişe halkı ve protokolü asker selamıyla selamlayarak yürüdü.
Özel Yükseliş Koleji Bando takımının baştan sona eşlik ettiği kortej yürüyüşleri kusursuz ve muhteşemdi.
Özel Yükseliş Koleji öğrencileri bando takımı,, baştan sona tören geçişi sırasında kusursuz bir performans sergiledi.
Modern Sanatlar Akademisi Kurucusu Klarnet Sanatçısı Müzik Öğretmeni Ethem Yavuz’un oğlu Özel Yükseliş Koleji ikinci sınıf öğrencisi yedi yaşındaki Poyraz Yavuz çaldığı İzmir Marşı’yla bir başka gurur yaşattı. Klarnetle seslendirdiği İzmir Marşı’yla herkesi kendine hayran bırakan Poyraz Yavuz’a Müzik Öğretmenleri Yeliz Özonur ve Habib Gök eşlik ettiler.
Pamuk Kreş öğrencilerinin Kurucu Selma Türkoğlu ve Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu öğrencilerinin Okul Müdürü Hüseyin Gündüz öncülüğünde asker kıyafeti ve ellerinde Türk Bayraklarıyla asker selamı vererek yaptıkları geçit töreni herkesi hem gururlandırdı hem de duygulandırdı.
Başından sonuna kadar gurur ve Türkiye aşkının, bayrak sevgisinin yoğun hissedildiği törende, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden törenin akışına müdahele ederek her şeyin mükemmel gitmesi için çaba gösterdi.
Okulların gurur dolu muhteşem geçişleriyle vatandaşlardan ve protokol tribününden sık sık alkışlar yükseldi.
CHP Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin, protokol tribünündeki yerinden ayrıldığında herkes ne olduğunu önce anlayamadı ama Atatürkçü Düşünce Derneği’nin tören geçişi sırasında en önde yerini alınca protokol tribününden alkışlar yükseldi.
İskenderun Belediyesi hizmet araçlarının geçişi sırasında ise Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yüzünde tebessüm ve el işaretiyle tüm ekibine teşekkürü gözlerden kaçmadı.
Okullar ve sivil toplum kuruluşlarının geçişinin ardından Şanlı Türk Ordusu’nun paletli tanklar ve araçlarla geçişi sırasında gurur katlanarak arttı.
Törenin bitmesiyle birlikte Kaymakam İskender Yönden, törende görevli tüm personeli tebrik etti.