Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TOSYALI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Cumhuriyet, tarihin her döneminde hür yaşamış olan Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünün ve asla başka bir milletin boyunduruğu altına girmeyeceğinin göstergesidir” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

29 Ekim 1923’ün, büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günü olduğunu ifade eden Başkan Fatih Tosyalı mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, yalnızca bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değildir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir.

Unutmamalıyız ki yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızın 96. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”