Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AVRUPA’DAN GELEN GAZETECİLER HGC’Yİ ZİYARET ETTİ

AB-Türkiye Medya Köprüleri Projesi

AB-Türkiye Medya Köprüleri Projesi kapsamında, Gazeteciler Cemiyeti ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti ortaklığında Türk ve Avrupalı gazetecilerin birbirlerine yönelik önyargılarını ortadan kaldırmak ve sürdürülebilir ilişkiler yaratmak amacıyla 1 Nisan 2019 tarihinde başlayan proje  kapsamın’da gazeteciler cemiyeti başkan vekili Savaş Kıratlı başkanlığında yaklaşık 20 kişilik bir heyet Hatay’a gelerek Hatay gazeteciler cemiyetini ziyaret etti.

Burada Hataylı gazetecilerle bir araya gelen heyeti HGC Başkanı Ahmet Yetişen,  yönetim kurulu üyeleri ve cemiyete üye gazeteciler karşıladı.  Proje kapsamında, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bir kısmı genç ve bir kısmı tecrübeli gazetecilerden oluşan aralarında Türkiye ile ilgili haberlerde yapan daha çok diplomasi alanında çalışan 15 gazeteci (Avrupa’dan proje ortağımızın temsilcileri olan tecrübeli gazeteciler dahil) ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nden 5 temsilci (proje ekibi dahil) den oluşan gazetecilerle Türk ve Avrupa’da Gazetecilerin sorunları ve meslek etiği üzerine yapılan söyleşi sonunda  soru ve cevap kısımlarında Avrupalı gazetecilerin sorularına cevap veren HGC başkanı Ahmet Yetişen, mültecilerle ilgili sorulan bir soruya verdiği cevap ile Avrupalı meslektaşlarına adeta Türk olmanın ayrıcalığını gösterdi.

Mültecileri Anlamak İçin Türk Olmak Gerekir.

Mülteciler ile ilgili sorulan bir soru üzerine soruya cevap veren başkan Yetişen, Mültecileri anlamak için Türk olmak gerekir diyerek Suriye vatandaşları ile ilgili son derece yararlı bilgiler vererek Avrupalı gazetecilerin ön yargılarını kırdı. Son derece samimi bir sohbet ortamında geçen toplantı sonunda hatıra fotoğrafları çekildi. Burada cemiyet üyelerinden Mithat Kalaycıoğlu nun tanıtım sunumu ardından özellikle Cemiyet binasına hayran kalan gazeteciler bol bol fotoğraf çekildi.