Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB BAŞKANI SAVAŞ HASSA’DA ÜZÜM ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU

Hatay Büyük Şehir Belediye

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ, Hassa’da üzüm üreticileriyle buluştu.

HBB Başkanı Lütfü SAVAŞ, üzüm üreticileriyle bir araya gelerek , üreticilerin sorunlarını dinledi.

Hatay’ın  üzüm Cenneti olarak bilinen ve  tarım sektörünün  %97 ‘sinde  üzüm üretimi yapılan Hassa’da ,coşkulu bir şekilde karşılanan HHB Başkanı Lütfü Savaş, önce partililerle kahvaltıda buluştu.

Burada ilçenin sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini dile getirdi. Hassa’nın en büyük alt yapı sorunları olduğunu  belirten partililere, çözümü konusunda söz verdi.

Devamında ilçede yapımı bitmek üzere olan arıtma tesisleri inşaatını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

UNESCO tarafından 2017 yılında Dünyanın 26.Gastronomi Şehri” ilan edilen Hatay’ın; Zengin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ve Hassa’da geleneksel usullerde üretimi yapılan Söğüt’teki pekmez maserelerinde incelemelerde bulundu.

HBB Başkanı Lütfü SAVAŞ, Burada pekmez üreticilerden bilgi aldı, Kepçeyle pekmez savurarak, ikram edilen pekmez köpüğünden tattı.

Sonrasında Söğüt mahalle halkı ile bir araya gelerek, mahallenin içme suyu irsaliye hattı konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

HBB Başkanı Lülfü SAVAŞ son olarak, Akbez mahallesine geçerek, kuru üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Hassa üzümü ve pekmezinin markalaşması ve tescillenmesi konusunda sohbet eden Başkan SAVAŞ;

Hassa üzümünün kokusu, aroması ve tadı bakımından kaliteli olduğunu belirterek, Hassa  üzümünün tanıtımı ve pazarlanması konusunda HBB olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdi.

Başkan SAVAŞ,eline tırmık alarak üzüm sergisinde üzümleri karıştırdı ve kurutma aşamasındaki evreleri yerinde inceleyerek,üreticilerden bilgi aldı.

HBB Başkanı Lütfü SAVAŞ’a, Hassa ziyaretinde Hassa CHP İlçe Başkanı Haydar Ergüneş,Hassa İyi Parti İlçe Başkanı Şemsittin Arık ,HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım,HBB Hassa Meclis Üyesi Remzi Kirişçi ,partililer ve üzüm üreticileri eşlik etti.

Zengin mutfak kültürünü gün yüzüne çıkarmak ve uluslara arası arenada tanıtmak amacıyla yapılan yemek yarışması, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

“Belen tavası” ile meşhur Belen ilçesinde yapılan Gastronomi yemek yarışmasına 20(yirmi ) grup katıldı. Lokanta sahiplerinin ve ev hanımlarının katıldığı yarışmada; birbirinden lezzetli Hatay ve Belen mutfak kültürüne özgü yemek çeşitleri ve mezeler tanıtıldı.

Dumanı üstünde tüten Belen tavası, ziyaretçiler tarafından iştahla yenilerek, kısa sürede tüketildi.

Belen tavası, tepsi tavası, patlıcan tavası, kuzu tandırı, dövme, bumbar, içli köfte ,salata türleri v.b yemek çeşitlerini tadan jüri üyeleri, dereceye giren yemekleri seçmekte oldukça zorlandılar.

Dereceye giren yarışmalara çeşitli ödüller dağıtıldı.