Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAHÇEŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST’TE..

BAHÇEŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST’TE…İSKENDERUN BAHÇEŞEHİR

BAHÇEŞEHİRLİ ÖĞRENCİLER TEKNOFEST’TE…İSKENDERUN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL TEKNOFEST’TE ‘’İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİK BULUŞLARI’’ İLE FİNALDELER…

17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık , Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturmaktadır. Havacılıktan otomotive , yapay zekadan simulasyon sistemlerine uzanan geniş bir spekturumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye’nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17773 takım başvuru yapmış olup 2000’den fazla takım 50000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.

İskenderun Bahçeşehir Koleji Öğrencileri, Sevim Mistikoğlu, Arda Durgun, Nuri Kaan Poyraz ve Mustafa Ruhan Sabuncu   Proje Danışmanları Fen Bilgisi öğretmeni Mahmut Reyhani eşliğinde 3 ayrı projeyle ‘’insanlık yararına teknoloji’’ dalından katılım göstermiştir. İnternet üzerinden ayrı ayrı 3 aşamadan geçilen ve geçen şubattan beri üzerinde çalışılan projelerde finale çıkmaya hak kazanılmıştır. 19-21 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen finallere‘’Belini Koru’’, ‘’Çalıştıran Pedallar’’ ve ‘’Hırsız Alarmı’’ projeleriyle Tekno Bilim Takımı olarak katılmışlardır.

Belini koru projesinde insanın taşıması gereken ağırlıktan daha fazla taşıdığında uyarı veren ayakkabı tasarlanmıştır. Ayrıca iş hayatında özellikle ağır işlerin olduğu sanayide çalışan işçiler için faydalı olacaktır.

Çalıştıran pedallarda  masa başında çalışanların günlük egzersizlerini yapabilmeleri için tasarlanmış sandalye sistemidir. Bütün gün ofiste çalışan ve masa başında oturanların hareketsiz kalmalarından kaynaklanan bel, boyun ve sırt ağrılarına ve buna bağlı gerçekleşebilecek kalp damar hastalıkları , kolestrolün , kalpteki damarlarda pıhtılaşma olmasına neden olabilir.Hırsız Alarmıyla evden veya işyerinden çıkarken kapıyı kilitlemeye alarm sistemini aktif hale getirmek amaçlanmıştır. Kapı kilidi anahtar mantığında çalışmakta olup, kapı kilitlendiğinde alarm da otomatik olarak aktif hale gelmektedir. Diğer alarm sistemlerinden farklı olarak ‘’şifreyi unutma, kumandayı kaybetme’’ riskleri ortadan kaldırılmış, daha ekonomik bir sistem üretilmiştir. Böylece insanların dalgınlık, yorgunluk veya hızlı hareket etme sonucunda hırsızlıkla ilgili yaşayacakları sıkıntıyı çözmek için tasarlanmıştır.

Festivale ilgi cok yoğundu , Türkiye’ nin birçok yerinden katılım gösteren öğrencilerden 555 finalist seçildi. 4 proje Hatay’dan olup , İskenderun Bahçeşehir Koleji olarak 3 projeyle davet edildik. Senenin başında alınan bu başarının sene boyu devam etmesini temenni eder , öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.