Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kabotaj Bayramı Gün Boyu Etkinliklerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalara, İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yener ve yönetimi, Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Sevinç Çakıcı, Başsavcı Ahmet Çelikkol, İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci ile daire müdürleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kutlamalar ilk olarak sabah saatlerinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıt Alanı’nda icra edilen çelenk sunma töreninde; İskenderun Liman Başkanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanlığı tarafından Ulu Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunulmasının akabinde, aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.

Daha sonra İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’ncü yıldönümünün gurur ve coşkuyla kutlanıldığı dile getiren Demir, Denizcilik Sektörü ve Kabotaj Kanununun önemine bir kez daha dikkat çekerek; “Kabotaj kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticareti üzerindeki hakimiyeti sona ermiş, karasularımızda ve Limanlarımıza her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle, Türkiye cumhuriyeti vatandaşları ve Türk firmaları ile yerine getirilmeye başlanmıştır. Böylece denizcilik sektörümüzün gelişmesi için önemli bir süreç başlamış olmaktadır” dedi.

Anıt Alanındaki törenin ardından, şehit denizcilerimizin ruhuna izafeten denize çelenk bırakılması etkinliği gerçekleştirildi. İskenderun Şehir İskelesi’nde hazır bulunan römorköre binerek denize açılan protokol üyeleri ve davetliler; şehit denizcilerimizin ruhuna dua okuyarak, deniz sularına çelenk bıraktı. Ardından deniz sularımızda sahil güvenlik botu, römorkörler ve çeşitli deniz vasıtaları ile birbirinden güzel gösteriler icra edildi.

Deniz vasıtaları ile gerçekleştirilen görkemli gösteriler ile; Mavi Vatan olarak değerlendirilen kara sularımızdaki hakimiyetimiz ve gücümüz bir kez daha gözler önüne serilirken, karada, havada, denizde, her zaman ve her yerde güçlü Türkiye’mizin vatandaşı olmanın gurur ve coşkusu yaşandı.

Günün anlam ve önemine yönelik tertip edilen etkinlikler gün boyu devam etti. Yelken Kulübü ile Atatürk Anıtı arasında Lazer ve Optimist dallarında yelken yarışları ve hemen ardından Şehir İskelesi yanında bulunan tekne üzerinde yağlı direkten bayrak alma yarışması ile Şehir İskelesi yanında 100 metre Serbest Erkekler ve Bayanlar yüzme yarışları yapıldı. Anıt Alanına paraşütle iniş gösterisi, Yelken Kulübü önünde Havai Fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Öte yandan, gün boyunca İskenderun Deniz Müzesi, şehir iskelesinde hazır bulunan Sahil Güvenlik Botu, Deniz Kuvvetleri bağlısı modern savaş gemisi, halkın ziyaretine açıldı.

Çocuklara yönelik uçurtma şenliği gösterisi yapıldı. Gün boyunca iskelede bulunan gezi tekneleri ile halkımız gezdirildi. Akşam saat:21.00’da da Yelken Kulübü ve Anıt Alanı arasında fener alayı düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların hediyeleri, yarışma sonunda törene katılan protokol mensupları tarafından verildi.