Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı..

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağladı.

SEN BEN YOK, BİZ VARIZ
Düzenlenen meclis toplantı öncesinde bir konuşma yapan belediye Başkanı Fatih Tosyalı, güzel İskenderun’umuza hizmet için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek,” Bilindiği üzere 5 Temmuz festivali başlıyor. Belediye olarak festival etkinliklere yaklaşık 10 gün önce başlamıştık. Festival etkinliklerine şehir dışından birçok konuk ve sporcu katılıyor. Birçok farklı branşta etkinlikler düzenleniyor. Sen ben yok biz varız anlayışı çerçevesinde toplumun her kesimine hizmet ediyoruz. Bu bizler için büyük mutluluk. Tüm festival etkinlere halkımızı davet ediyorum. İskenderun’umuzun kurtuluş bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

1- Bitişik Mıntıkası 1321 ve 1323 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
2- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve görüş talebi istemi ile; Sarıseki Mıntıkası 2028 ve 2029 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım imar planı teklifi hakkında meclis tarafından gerekli görüşün alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
3- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve görüş talebi istemi ile; Sarıseki Mıntıkası 2028 ve 2029 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi hakkında meclis tarafından gerekli görüşün alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
4- İptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi imar planının mahkeme karaları doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3250 Ha alanda 1/1000 Ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.