Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bütçeye katkıda Hatay 11. Sırada…

Türkiye’de bu yılın ilk

Bütçeye katkıda Hatay 11. Sırada…Türkiye’de bu yılın ilk 6 ayında 81 il içerisinde aldığından çok veren iller arasında İstanbul birinci, Kocaeli ikinci, Hatay’ın ise on birinci sırada yer aldığı belirlendi.

Maliye Bakanlığı verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde 81 ilinden yalnızca 11’inin bütçeye katkısının pozitif olduğu kaydedildi. Bütçeye en büyük net katkıyı, nüfusu ve ekonomik potansiyeli en büyük il konumundaki İstanbul yaptı. Yılın İlk altı aylık döneminde 6 katrilyon 44.1 trilyon lira bütçe geliri elde edilen İstanbul’a yapılan harcama 1 katrilyon 188.9 trilyon lira düzeyinde kaldı. Böylece İstanbul’un bütçeye net katkısı 4 katrilyon 855,3 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Ocak-Temmuz döneminde bütçeye illerin sağladığı net katkı tutarında İstanbul’u, Kocaeli izledi. Yedi ayda bütçeye 2 katrilyon 186.6 trilyon lira gelir sağlayan Kocaeli’nin bütçeden aldığı pay ise 137.2 trilyon lira olarak belirlendi. Bütçeden 1 katrilyon 347.8 trilyon lira alan Ankara, 809 trilyon lira net katkı ile üçüncü sırada yer aldı.

Altı aylık dönemde bütçeye aldığından çok veren diğer iller ise İzmir, Bursa, Hatay, İçel, Kırklareli, Tekirdağ, Zonguldak, Yalova olarak belirlendi.