Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Doğan Yılsonu Sergisini Açtı

Hatay Valisi Sayın Rahmi

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde kursiyerler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisinin açılışını yaptı.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 15.00’de gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Program Halk Eğitim Müdürü Sabri Tazearslan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Açılışta konuşan Müdür Tazearslan “Halk eğitim merkezi hayat boyu öğrenmenin gerekliliğini yerine getiren, her yaş, her statü, her kültür ve her eğitim düzeyindeki vatandaşlarımızın ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini sağlayan bir yaygın eğitim kurumu olarak çok hızlı ve çok yönlü bir değişim içinde olan dünyamızın insan hayatında ortaya çıkardığı yeni ihtiyaçların giderilmesi ne bir çözüm olarak kabul edilmektedir.

Bu dönem Kurumumuzca toplam 825 kurs açılmış ve bu kurslarımıza 7.525erkek, 12.661 kadın olmak üzere toplam 20.186 kursiyer katılmıştır. Açılan toplam 825 kursumuzun 315’i mesleki ve teknik eğitim kursları ve 369’ u da genel beceri kurslarıdır. Bu kurslar kapsamında Suriyeli misafirlerimiz için de 123 Türkçe ve 18 meslek teknik eğitim ve genel beceri kursları açılmış olup bu kurslara toplam 3.615 Suriyeli kursiyer katılmıştır.

Vatandaşlarımıza bilgi beceri ve meslek kazandırmaya eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaya kültürel değerlerimizi koruma, yaşatma ve geliştirme bilinci kazandırmaya ve de sosyal kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir ve bu çalışmalara katılmak isteyen herkesi kurslarımıza beklediğimizi söylemek isterim. “ dedi

Program halkdansları, koro sunumu ve sergi açılış kurdelasının kesimi  ile devam etti.

Kurdela kesiminde kısa bir konuşma yapan Vali Doğan “Burada bir yıllık el emeği ve göz nuru eserlerinizin sergisini açmak için bir aradayız. Bir yıl boyunca bu eserlerin ortaya çıkmasında çaba sarf eden herkese şükranlarımı sunuyorum ve tekrardan tebrik ediyorum.” dedi.

Daha sonra serginin açılış kurdelesini keserek açılışını yapan ve sergiyi gezen Vali Doğan el emeği göz nuru eserler hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Eserleri tek tek inceleyen ve kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi alan Vali Doğan, Ebru usta öğreticisi ile birlikte bir ebru deseni yaptı.

Sergiye katılan kursiyer ve vatandaşlardan gelen hatıra fotoğrafı çekilme taleplerini karşılıksız bırakmayan Vali Doğan’ın yanı sıra açılışa Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hayırsever İşinsanı  Erol Bilecik, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, kursiyerler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşımız iştirak etti.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.