Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK TEKNOUZAY BİLİM ŞENLİĞİ MKÜ’DE GERÇEKLEŞECEK

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri

TÜBİTAK Teknouzay Bilim Şenliği MKÜ’de gerçekleşecek

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 50 proje arasında bulunan Teknouzay Bilim Şenliği Projesi, Hatay İlinde gerçekleştirilen ilk ve tek 4007 projesi olma özelliğini taşımaktadır.

İlki İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi ile İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen şenliğin ikincisi ise Hatay Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülmektedir.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nin kıymetli destekleri ile Teknouzay Bilim Şenliği-2, 11-12 HAZİRAN 2019 tarihlerinde Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsünde gerçekleşecektir.

İki gün sürecek olan projenin amacı, bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymaktır. Bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri uzay bilimleri temelinde tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, alanın uzmanı olan bilim insanlarıyla her yaştan ve kesimden katılım gösterecek insanı bilim çatısı altında buluşturup kaynaştırmaktır. Şenlik süresince katılımcılar için ilgi çekici sergiler, atölyeler, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, konferanslar, teleskoplar ile gökyüzü gözlemi, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi etkileşimli uygulamalar düzenlenecektir.

Projede uzayda tarım, moleküler biyoloji, uydu ve roket sistemleri, sanal gerçeklik, gezegenimizdeki kayaç yapıları, nano teknoloji ve güneş pilleri, evrendeki gök cisimleri, Türkiye’de astronomi gibi uzay ve ve teknolojiye dair birçok konu gerek konferanslarla gerekse atölyelerle katılımcılara sunulacaktır.

Proje ekibinde Türkiye’den ve Hatay ilinden çok değerli öğretmenler ve akademisyenler bulunmaktadır. Şenlik için http://teknouzaybilimsenligi.com/ adresi üzerinden hem Hatay İli’nden hem de Türkiye’nin pek çok ilinden binlerce katılımcı başvurusu alınmıştır.

Çalışmalar tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.