Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadece 2 saatlik mesafe ile Pozantı’da cenneti keşfettik!

HABER: Abdurrezzak NAZLI /

HABER: Abdurrezzak NAZLI / FOTOĞRAFLAR: Linda AKYÜZ- /

Yurdumuzun cennet köşelerini bölgemiz halkına tanıtma turumuzun komşu ilçesindeki duraktayız.

Adana’nın yayla kenti Pozantı’nın çok sevilen Belediye Başkanı sayın Mustafa Çay, bizi ağırlamakla onurlandırdı.

Pozantı yolculuğunda Vatan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdurrezzak Nazlı, Fox tv bölge temsilcisi Linda Sema Akyüz ve İskenderun Belediye Meclis üyesi MHP Grup Başkanvekili Diş Hekimi Emir Selim Yazar’dan oluşan üç kişilik bir heyet olarak bu can dostu insanların yaşadığı küçük ama çok büyük bir hayranlık uyandıran kenti dolaştık.

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, üç dönem arka arkaya seçilerek Adana tarihinde zirveye çıkan bir isim. İlçe nüfusu 20 bin olmasına rağmen yaz nüfusu epey katlanıyor. Çünkü yayla turizmine önemli bir ev sahipliği yapan ilçe, turistik mekanlarıyla ünlü. Şekerpınar, Tekir gibi gözde mekanların yanı sıra eşsiz bir konuma ve farklı bir tarihi geçmişe sahip olan Belemedik bizzat Başkan Mustafa Çay’ın büyük çabalarıyla turisti cezp edecek bir yöre haline getirilmiş. Şelale ve park oluşturarak serin bir ortamda herkesin gelebileceği ve tamamen doğal ürünlerle yapılan yemek hizmetiyle bir resturantta oturmayı düşünürseniz, az ilerde geçen trenin muhteşem görüntüsüne ve yanı başınızda Almanların mahzen ve benzeri kalıntılarının yeraldığı tarihi dokulara, karşınızda size bakan dağların heybetine ve  binbir yeşile sahip parka eşlikm edersiniz.

Mustafa Çay başkan, Pozantı’ya 20 km uzaktaki Belemedik yaylasına gittiğimiz yolculukta bizzat bize eşlik ederek kusursuz bir evsahipliği yaptı. Yol boyunca yerli halkın sevgi ve samimiyetine tanık olduk. Başkan ile halk arasındaki bu sıcak ilişkiyi görence “Mutlaka bir üç dönem daha seçilir” yorumunu rahatlıkla yapmak mümkün.

Tebrikler Mustafa Başkan. Teşekürler Pozantı’dan bize elini veren Anadolu’nun sıcak insanları.

Yolculuğumuz bölgemizde devam edecek…

POZANTI’yı  TANIYALIM

Pozantı ilçesi, Adana’ nın kuzeydoğusunda Mersin ve Niğde İllerine komşu durumunda bulunmakta olup, İlçe merkezi Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’ yu İç Anadolu ve Avrupa’ ya kara ve demiryolu ile bağlayan önemli bir geçit noktasında bulunmaktadır.

 

İlçemizin özelliği nedeniyle yaylacılık cazip hale gelmiştir. Tekir ve Bürücek yaylalarından sonra Alpu, Fındıklı, Kamışlı, Hamidiye, Aşçıbekirli, Dağdibi, Gökbez, E.Konacık, Y.Konacık Mahallelerimizde yayla cazibesi artmıştır.

İlçenin genelinin dağlık ve ormanlık olması sebebiyle tarım ve ziraat alanları azdır. Buna rağmen geçim kaynağı tarım, hayvancılık, arıcılık, orman işçiliği, nakliyecilik ve özellikle İlçe merkezinde E-90 karayolu üzerinde bulunan lokanta işletmeciliği ile küçük sanayi işletmeciliğidir. Son yıllarda turizme yönelik işletmelerin faaliyete geçmesiyle bu anlamda da İlçemiz adını duyurmaktadır.