Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARSUZ’DA KAYISI HASADI BAŞLADI

Arsuz’un Kurtbağı, Derekuyu, Karagöz,

Arusz’da kayısı hasadı başladı

Arsuz’un Kurtbağı, Derekuyu, Karagöz, Üçgüllük Ada Mahalleleri gibi belirli bir bölgesinde yetişen kayısı meyvesi hem aroması ile, hem de büyüklüğü ile Türkiye’nin en iyi kayısı merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Kaymakam Musa Sarı beraberinde heyetle Üçgüllük Ada Mahallesi’nde devam eden kayısı hasadını yerinde inceleyip çiftçilerden hasat ve ürün hakkında bilgiler aldılar.

Kaymakam Sarı, ilçemizin kayısısının çok meşhur olduğunu bu yıl da Kurtbağı Mahallesi’nde 30 Haziran’da Kayısı Festivali planladıklarını, hem aramasının hem de   büyüklüğünün göz doldurduğunu ve çok iddialı olduğunu, herkesi Arsuza kayısı hasadını görmeye davet ettiklerini ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederken çiftçiler adına Kaymakam SARI  ve ilçe müdürlerine teşekkürlerini sunduklarını, herkesi kayısı hasadına davet ettiklerinde ifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz da ilçemizde yaklaşık 1000 hektar alanda  2019 yılı üretim sezonunda yaklaşık 7000  ton ürün  beklediklerini ve üretimin  her geçen gün arttığını, şu anda kaysının mahallerde kilosunun  yaklaşık 2,50 TL civarında satıldığını belirtti ve kayısının  sindirim sağlığını desteklediğini , diyabet tedavisine yardımcı olduğunu ,iltihapla savaştığını ,görme yeteneğini geliştirdiğini karaciğer hasarını önlediğini , kalbinizi koruduğunu ,kilo vermeye yardımcı olduğunu , kemik sağlığını  geliştirdiğini belirterek sağlıklı bir ürün olduğunu ifade etti.