Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

152 Hekim Mesleğe İlk Adımı Attı

 152 genç hekimin mesleğe

 152 genç hekimin mesleğe ilk adımı attığı Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, ailelerin yoğun ilgisiyle Tayfur Sökmen Kampüsü Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirildi.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Dönem birincisi Ali Rıza Gündüz, yaptığı konuşmada eğitim süreci boyunca yanlarında bulunan, desteklerini esirgemeyen ailesine ve hocalarına teşekkür etti.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen konuşmasında yeni mezun hekimlere seslenerek “150 bin hekim, aktif olarak faaliyet gösterdiği bir alanda başarılı olmak istiyorsa sürekli okumalı, yenilenmeli ve hedefler koymalıdır.” dedi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise yaptığı konuşmada: “Tıp Fakültesi, uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecini gerektiriyor. Hekimlik mesleği kolay bir meslek değildir. Sürekli bir gelişim içerisinde olmak gerekir, sürekli okumalısınız, literatürü takip etmelisiniz. Burada çok kaliteli bir eğitim veriyoruz. Ondan sonrası öğrencilerimize düşüyor. Bu eğitimin yanında dürüst, ahlaklı, vatanını milletini seven, kendi toplumuna örnek bireyler olarak yetişmeniz gerekiyor. Biz ailelerden özellikle şunu istiyoruz. Gençlerin sadece öğrencilik yıllarında değil; meslek hayatlarında da yanlarında olmalarını… Bu vesile ile hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Ali Rıza Gündüz mezuniyet kütüğüne dönem levhasını çaktı.
Protokolün ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi akademisyenlerinin genç hekimlere diploma takdim ettiği tören sonrası Hipokrat yemini edildi. Hipokrat yemini sonrası atılan keplerle mezuniyet coşkusu doruk noktaya ulaştı. Tören, katılımcılara ikram edilen mezuniyet pilavı sonrası sona erdi.