Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VALİ DOĞAN İFTARINI BARINMA MERKEZİNDEKİ TÜRKMENLERLE AÇTI

Vali Doğan, Yayladağı YİBO

Vali Doğan, Yayladağı YİBO Geçiici Barınma Merkezi’ni ziyaretinde, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, kamp idaresi ve Türkmen temsilciler tarafından karşılandı.

Kamp sokaklarında bir süre dolaşıp bazı ailelere misafir olan Vali Doğan, konuk olduğu aile bireyleri ile sohbet etti.

Okunan ezan ile birlikte Türkmen temsilcileri ile birlikte oruçlarını açarak iftar yaptılar.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın manevi ikliminde gerçekleşen iftarın ardından yapılan yemek duasının ardından Vali Doğan, yaptığı kısa değerlendirmede  ‘Bu akşam sizlerle birlikte olmak için Yayladağı’na geldik. Böyle bir ortamı bizlere sağladığı için Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. Soframızı paylaştık sizleri dinlemek hasbihal etmek için bir aradayız. Şartlar ortada, ekmeğimizi paylaşmaya çalışan kardeşlerimizi paylaşmaya çalışan, dertleri bölüşmeye çalışan ve bu anlayışla sizlerle yaklaşan kişileriz. Dolayısıyla gönülden daha fazlası geçiyor ama elden gelen imkanlar çerçevesinde olanı bölüşmeye çalışıyoruz. Sıkıntıların farkındayız, her şey inşallah gün geçtikçe daha iyi olacak. Burada kamplarda hayatı sürdürmek zor. Kaymakam beyin hazırlamış olduğu Çilek hasadında gördük, mantar hasadını da gördük. Bunlar hem sizin burada hayata tutunmanız anlamında hem üretip kazanma anlamında önemli hususlar. Bunu bizde destekliyoruz. Çilek iyi bir gelir kaynağı, değerli olan bir ürün ve doğrudan ihracatı gidiyor. Bizde gayretlerinizi destekleyeceğiz daha da büyüteceğiz. İlk yıllarda 100 dönümle başlamış olan çilek hasadı bugün 900’e ulaşmış. Bu topraklar verimli topraklar, bu coğrafya gerçekten verimli bir coğrafya. Kardeşliğimiz baki olduğuna göre sizlerle ekmeğimizi bölüşerek ilelebet yaşamaya biz varız. Tabii ki üretmek çok önemli çünkü ürettiğinizde toprağa tutunmuş oluyorsunuz. Toprağa sahip çıkmış oluyorsunuz. Dolayısıyla bu toprakları sahiplenmek adına üretime katılmak lazım. Biz de gereken imkanları sağlayacağız. Çilek hasadını görünce ben gerçekten mutlu oldum. Türkiye’nin her tarafı sizin gönül ister ki tekrardan doğduğunuz ve büyüdüğünüz köylere dönebilesiniz. Tabii ki burası da her zaman sizin memleketiniz ama sınır ötesinde hüzünlü topraklarınıza kavuşabilmeniz tekrar ecdadınızdan, atalarımızdan, dedelerinden kalan topraklarda hatıralarınızı yad edebilmeniz anlamında oralarda tekrardan huzura kavuşmanız anlamında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere mesaimizin neredeyse tamamını bu işler harcıyoruz. Tabii ki kısa vadede çözülebilecek bir durum değil. Türkiye size kapılarını açtı. Sizler de birkaç yıldır burada yaşıyorsunuz. Bu kamplarda hayat standardını yükseltmek için siz elinizden geleni yapın, biz de sizlere gereken desteği vereceğiz. Ben tekrardan ramazanınızı  tebrik ediyor,  teşriflerinizden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.’ dedi

İftar programına, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Hanımefendi Yüce, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Sağlık Müdürü Umut Mutlu Tiryaki, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, Türkmen temsilcileri ve şehit eşlerinin yanısıra Geçici Barınma Merkezinde ikamet eden Suriyeli misafirler de iştirak etti.