Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTE’de Teknoversite Günleri Başladı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Teknoversite günleri, Bilim, Kültür, Sanat İnovasyon şenlikleri büyük bir coşkuyla başladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi kampus te düzenlenen etkinliklerin açılış törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde, AK parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül,İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler ile öğrenciler katıldı.

 

İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı konuşmada Üniversite’nin sanayici ile üretici ile buluşmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, belediye olarak üniversite ile çok işler yapacaklarını birlikte hizmet vereceklerini söyledi.

 

Her geçen yıl daha büyük bir heyecanla Teknoversite günlerini hazırladıklarını gerçekleşen buluşmalardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “Üniversitemizin ortaya koymuş olduğu Teknoversite vizyonu, yükseköğretimde yeni bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Bu yaklaşım, Üniversite – İş Dünyası entegrasyonunu da içeriyor. Bu işbirliği ile İskenderun’u bilim ve teknolojide bir Anadolu markası yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Rektör Dereli, Teknoversite Günleri’ni, bir anlamda eğitim-öğretim-araştırma yılı boyunca Üniversitede yapılan tüm faaliyetlerin özetlendiği, gösterildiği, teşhir edildiği ve bu ekosistemde yer alan herkesin buluştuğu önemli bir platform olarak nitelendirdi.

Kapsamı ve içeriği ile bu çerçevede Türkiye’de gerçekleştirilen ilklerden biri olduğunu da kaydeden Rektör Dereli özellikle bilim ve teknoloji ile yakından ilgilenen girişimciler başta olmak üzere, herkesi bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Teknoversite Günleri’ne katılmaya davet etti.

Etkinlikte ayrıca İSTE’nin elektrikli otomobilini deneme sürüşü yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ”Biraz daha geliştirin alalım” dedi.

Teknoversite günlerine Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerin seslendirdiği ünlü eserler ile davetliler karşılanırken, konferanslar, renkli aktiviteler, yarışmaların yer aldığı şenlik havasında dolu dolu üç gün sürecek.

ÖĞRENCİLER BULUŞLARINI SERGİLEDİLER

İSTE bünyesinde bulunan fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören öğrenciler akıllı akvaryumdan, kuluçka makinesine kadar birçok alanda yaptıkları çalışmaları da sergilediler. Stantları gezenlere çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.