Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da ‘Angus İstemiyoruz’ Kampanyası…

Hatay’ın İskenderun ilçesinde çevreye

Hatay’ın İskenderun ilçesinde çevreye dayanılmaz koku yaydığı için Yaşam Platformu üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklaması toplantısında ‘Angus istemiyoruz’ kampanyası başlatıldı.

Geldiği günden buyana çevreye yaydığı aşırı kokuya dayanamaya İskenderun halkı sivil toplum örgütlerinin çatısı altında bir ara gelerek burada basın açıklaması yaptılar. Sivil Toplum Örgütlerinin oluşturduğu İskenderun Yaşam Platformu, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın da katılımıyla Sağlıklı Yaşam Parkında bir toplantı gerçekleştirdi.

 

İskenderun’a gelen angus gemisinden yayılan kötü koku ve hastalık saçtığının vurgulandığı toplantıda İskenderun Yaşam Platformu adına Sözcü Nilgün Selçuk, ayda iki kez gelen angus gemisinin taşıdığı hayvanların şehre yaydığı metan gazı ve pis kokusu nedeniyle ciddi rahatsız ettiğini ifade etti.

 

Angus ithalatı ile sorun yaşamaya devam ettiği halde bu konuda daha önceden yapıla uyarılara yöneticilerin sessiz kaldığını hatırlatan Selçuk “Bizi yönetenlerin çözüm üretmek niyetinde olmadıklarını gözlemledik. Biz angussuz bir şehir istiyoruz” dedi.

 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da Angus ithalatı nedeniyle rahatsızlık yaşanan liman kentlerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirmeye devam edeceklerini belirterek mevcut hükümetin maalesef ki insanların gördüğü zarara değil, kazanılan paraya baktığını söyledi.

STK’lardan oluşan İskenderun Yaşam Platformu üyeleri Basın Açıklamasının ardından ‘Angus istemiyoruz’ imza kampanyası başlattı. Başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlar imza kampanyasına, imzalarıyla destek verdiler.