Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY DEVLET HASTANESİ’NDE BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk

Hatay Devlet Hastanesi’nde Bir İlk Daha Gerçekleştirildi

Hatay Devlet Hastanesi’nde ilk defa uygulanan ve Türkiye’de sayılı merkezlerde uygulanabilen HIPEC (Karın içi kemoterapi) yöntemi başarılı bir operasyon ile gerçekleştirildi.

Hatay Devlet Hastanesi Jinekolojik Onkoloji polikliniğine karın şişliği şikâyetiyle başvuran hastanın yapılan tetkik ve tahlilleri sonrasında hastaya (OVER) Yumurtalık Kanseri teşhisi konuldu.(OVER) Yumurtalık kanseri, Kadın Kanser türleri açısından çok komplike olan, tedavisi uzun ve disiplinle takibi gereken bir tür hastalıktır.

Jinekolojik Onkolog Opr. Dr. Hülya Ayık AYDIN,Cerrahi Onkolog Opr. Dr. Mehmet Esat DUYMUŞ, Ameliyat ekibi ve Perfüzyon ekibi hastanın yapılan tüm tetkik ve sonuçlarını değerlendirdikten sonra hastanın ameliyat edilmesine karar verilmiş olup hastaya gerekli bilgiler verilmiştir.

Yapılan başarılı ameliyatta; Yumurtalık kanseri sitoredüktif cerrahisi (tümörlü dokuların tamamının çıkartılması) sonrasında başarılı bir şekilde HIPEC tedavisi uygulanmış. (HIPEC : Karın içi sıcak kemoterapi) HIPEC tedavisi Hastanemizin deneyimli Jinekolojik Onkolog, Cerrahi Onkolog, Anestezi ve Ameliyat ekibiyle birlikte başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Yumurtalık kanser cerrahisinde, tümörün optimum temizlenebildiği hastalarda HIPEC (hipertermik intraperitoneal kemoterapi) denilen sıcak kemoterapi, ısıtılmış kemoterapi ilaçlarının karın boşluğuna verilmesi şeklinde uygulanan tedavi yöntemidir

Yumurtalık kanseri cerrahisinde rahim ve yumurtalıklara ek olarak tümörün yayılma yollarından biri olan lenf dokuları ve karın içi yağ dokusu (omentum) çıkartılır. Bazı hastalarda tümörlü dokuların tamamını çıkartmak için bağırsakların, dalak gibi iç organların da çıkartılması gerekmektedir. Yumurtalık kanser cerrahisinin, konusunda deneyimli ve bu konuda eğitim almış cerrahlar tarafından yapılması en önemli unsurlardan biridir.

Türkiye’de sayılı merkezlerde uygulanabilen HIPEC (Karın içi kemoterapi) yöntemi Hatay Devlet Hastanesi’nde başarılı bir şekilde ilk defa uygulanmıştır. Bu tedavi yöntemi kanser hastalarının yaşam süresini artırmakta ve tedavi de yeni bir umut olmaktadır.