Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Mayıs 100.Yılında Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma,

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100.yılında Hatay ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı ile coşku ile kutlandı.

19 Mayıs 2019 Pazar saat 10.00’da program Atatürk Caddesi boyunca bando eşliğinde gerçekleştirilen ‘Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan yürüyüşün ardından gençlerimizin katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk konulması ile süren program saat 11.00’de Antakya Spor Salonunda il protokolünün iştiraki ile devam etti.

Antakya Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendinin yanı sıra HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Gürbüz ve hanımefendi Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Mahmut Hersanlıoğlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kurum il müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’ün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam etti.

Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’a çıkarak, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda attığı ilk adımının 100. yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığımızı belirten Şensöz gençlere seslenerek ‘’Geçmişini tarihini, kültürünü bilen, bunlara sahip çıkan ve bunları da gelecek nesillere aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk ilk bağımsızlık ateşini yakan Yüce Türk Milletinin Kurtuluş Savaşını ve ardından birçok alanda gerçekleştirdiği atılımlarını genç cesur yüreklerle gerçekleştirmiş bu yüzden ki Atatürk gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlere armağan etmiştir. Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği ve yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Şensöz’ün konuşmasının ardından Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Beyazıt Bostan Aydiç, ‘Bandırma Vapuru’ isimli şiiri seslendirdi. Ardından Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencilerinden İbrahim Tunç “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okudu ve son olarak Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Açelya Köse ise “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı Salonda bulunan gençlerin katılımı ile büyük bir coşkuyla seslendirdiler.

Program bu yıl görevli okullarımızın öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları, step dansı, modern dans gösterileri ve jimnastik gösterilerinin ardından, gençlik haftası münasebetiyle düzenlenen basketbol, atletizm gibi spor müsabakalarda dereceye giren öğrencilere Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Albay Gürbüz ve HBB Başkanı Savaş tarafından ödüllerin verilmesi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.