Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otizm Farkındalığı İçin Gökyüzüne Balon Bıraktılar…

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de ‘Dünya Otizm Farkındalık’ günü dolayısıyla anaokulu öğrencilerinin de katıldığı farkındalık etkinliğinde yüzlerce mavi balon gökyüzüne bırakıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Atatürk Anıt alanındaki farkındalık etkinliğine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 6 anaokulu, 12 sınıf öğrencileri Milli Eğitim şube müdürleri ilgi gösterdi.

 

Profesyonel gösteri grubunun birbirinden eğlenceli gösterilerinde minik öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Üzerlerinde Otizm farkındalığına dikkat çeken sloganlar yazılı tişörtler giyen minik katılımcılara Kaymakam Yönden mavi balonlar dağıttı.

 

2 Nisan otizmin farkındalık etkinliğinde Dr. Gani Bahadırlı, Esentepe, Naciye Suna Oktay Tekin, Nene Hatun İskenderun anaokulu, 6 okul 12 sınıfta eğitim gören öğrencilerle diğer katılımcılar ellerindeki mavi balonları hep beraber gökyüzüne bıraktılar.Otizm spektrum bozukluğu günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olduğuna dikkat çekiliyor. Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centersfor Disease Control Prevention)’nin verilerine göre 2006 yılında her 150 çocuktan 1’ini, 2012 yılında her 88 çocuktan 1’ini, 2014 yılında ise Otizm spektrum bozukluğunun her 68 çocuktan 1’ini etkilediği, erkeklerde kızlardan daha fazla görüldüğü, kızlarda daha ağır seyrettiği belirtiliyor.