Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“O Kirli Ellerinizi Çocuklarımızın Üzerinden Çekin!”

İskenderun Kadın Platformundan ‘Çocuk

İskenderun Kadın Platformundan ‘Çocuk İstismarına’ Tepki

Kılınç; “O Kirli Ellerinizi Çocuklarımızın Üzerinden Çekin!”

İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule Kılınç, İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel istismar sonrası yaptığı açıklamada, suçun meşrulaştırma çabalarına isyan ederek, Çocuk Hakları Bakanlığı’nın bir an önce ele alınması gerektiğini belirtti. Kılınç; “Artık yeter, o kirli ellerinizi, o kokuşmuş dillerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin!” şeklinde isyan etti.

Çocuklarımızın özgürce yaşadıkları bir gelecek için faillerin de suçluların da peşini bırakmayacaklarının altını çizen Kılınç; “Çocuklarımızın istismarında son yaşadığımız olay, İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel istismar! Ancak faillerin yargılanması yetmez. İstismarı meşrulaştıran her türlü gerici propaganda cezalandırılmadıkça, ‘6 yaşında çocuk evlenebilir’ vaazları verenler susturulmadıkça, tayt giyen kız çocuklarını hedef haline getirenler yargılanmadıkça, ‘bir babanın öz kızından tahrik olabileceği’ fetvaları veren gerici söylemler bitirilmeden, futbol oynayan kız çocuklarını tahkir eden yayınlar susturulmadıkça, bir kereden bir şey olmaz anlayışıyla mücadele edilmedikçe, gerçek suçlular aramızda dolaşmaya devam edecek!

Çocuklarımızın özgürce yaşadıkları bir gelecek için faillerinde, suçlularında peşini bırakmayacağız. İki elimiz yakanızdadır” dedi.

Bilgi kirliliğine de dikkat çeken Kılınç; “Bir mağduriyet başka mağduriyet yaratmamalıdır. Hedef şaşırtılarak gerçek olmayan haberlerin yayılması ırkçılığı körüklemektedir. ’Suriyeliler yaptı’ söylemlerinin, hiç bir resmi kurumda açıklama olmamasına rağmen hızlıca yayılmasının hiç bir faydası yoktur.

Hemen her şey kamuoyunun önüne saçılarak ve her şey biranda konuşularak ifade edilmez. Çocuğun yaşantısı önemlidir. En önemli olan şey o küçücük çocuğun kimliğini, kişiliğini, kalbini, ruhunu korumaktır, incitmemektir. Öncelikle herkes buna saygı göstermelidir. Başta basın olmak üzere herkes buna dikkat etmelidir. Çocuğun resimleri asla paylaşılmamalıdır” diye konuştu.

Daimi Çocuk Hakları Komisyonu ile Çocuk Hakları Bakanlığı’nın acilen ele alınması gerektiğine de işaret eden, İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Makbule Kılınç; “TBMM daimi çocuk hakları komisyonu biran önce kurulmalıdır. Çocuk Hakları Bakanlığı, gelinen aşamada acilen ele alınmalıdır. Cezalarda artırım olması bu suçları engellemiyor. Cezaların arttırılması caydırıcı değil. Çocuğun sesini duymalı, duyurmalıyız. Olanların üstünü kapatmadan herkes çocuklara kulak kabartmalıdır. Çocuklara bunların yapılmasının önüne geçmek için çaba sarf etmeliyiz. Bu olay ne ilk nede son ama bizler olmaması için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.