Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun Polisi, 174. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Türk Polis Teşkilatının 174.

Türk Polis Teşkilatının 174. Yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla ilk olarak, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mithat Tolunay ve emniyet birimleri tarafından Şehitlik ziyaret edildi. Emniyet Teşkilatı mensupları tarafından daha sonra Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunuldu.

İlçe Emniyet Müdürü Mithat Tolunay tarafından çelenk sunumunun arından, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Mithat Tolunay; “Türk Emniyet Teşkilatımızın 174’üncü kuruluş yıl dönümünü nefes aldıkça kutlayacağız. Vatanımız ve milletimizin huzuru için gece gündüz demeden polis memuru arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Türk Polisi fedakarca canını hiçe sayarak, olağanüstü gayret göstererek yaptığı hizmetler sonucunda milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır.

Emniyet Teşkilatımız kuruluşundan itibaren yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, aydınlatılması ve suçluların yakalanması gibi görevlerini layıkıyla yerine getirmiştir. Tarihinden ve milletinden aldığı güçle topluma güven veren hizmetlerini halkla beraber en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Hatay’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasında görevlerini üstün gayret ve başarı ile yerine getiren tüm Polislerimizin bu özel günlerini kutlarken, şehit olan Polislerimize Allah’tan rahmet, gazi olan Polislerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Kutlamalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki Polis Lokalinde tebriklerin kabulü ile devam etti. Lokalde gerçekleşen kutlamada, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar ile buluşan İskenderun Polisi, 174’ncü yıl pastasını İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden ile birlikte kesti.

İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, yaptığı kısa konuşmada huzur ve güven içerisinde olan İskenderun’un daha huzurlu ve güvenli bir kent olacağını, askeri ile polisi ile adalet mekanizması ile bu uğurda canla başla çalıştıklarını belirterek polis teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutladı.