Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hukukçular Avukatlar Günü Balosunda Buluştu…

5 Nisan Avukatlar günü

5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla Hatay Barosu temsilciliği tarafından İskenderun’da düzenlenen balo ilçedeki hakim, savcı ve hukukçuları bir araya getirdi.

Anemon Otelde gerçekleştirilen baloya İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çeliktol, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Sağın Taşkın, Hakim, Savcılar ile avukat eşleriyle katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Hatay Barosu İskenderun Temsilcisi Avukat Sevinç Çakır, 5 Nisan avukatlar günü nedeniyle düzenlenen yemeğin dayanışma ve birliktelik yemeği olduğunu belirterek “Ben avukatım kaba gücün yerine merhameti, adaleti hakkaniyeti koydum. İnsan oğluna, değerlerinin hakkına, mülkiyetine saygıyı, vicdan ifade ve toplanma özgürlüğünü ben öğrettim” dedi.

 

Mazbatasını aldıktan, görevi devraldıktan sonra katıldığı ilk gecede konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, bugün 5 Nisan avukatlar günü olduğunu vurgulayarak “Bugünün benim için de çok ayrı bir önemi oldu. Çünkü ben de bugün Belediye Başkanlık Mazbatamı aldım ve görev devraldım. Artık 5 Nisan’ın benim için de önemli ve bir anlamı var” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ise geceye rahatsız olmasına rağmen katıldığını ve bu gecede olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

 

İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Salih Doğan ise Adalet mekanizmasının Hakim Savcı ve avukatlarla tamamlandığının altını çizerek hepsinin tek amacının adaleti tesis etmek olduğunu vurguladı.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez de 5 Nisan avukatlar gününün öneminin büyük olduğuna işaret ederek “Bizim için kıymetli. Bizler varlığımızla, eylemlerimizle anlamlandırıyoruz. Bu iş tekneyse yargıcıyla, savcısıyla avukatıyla birlikte kıymetlendirdiğimiz bir süreçten, yolculuktan geçtiği içen anlam kazanıyor. Ve bizler biliyoruz ki, yargının unsurlarından biri yoksa o yargı eksik. Savunma yoksa, sav yoksa, karar yoksa illa ki yargı eksiktir” şeklinde konuştu.

 

Gece daha sonra müzik eşliğinde devam etti.