Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da 3. Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı

Hatay’da bu yıl üçüncüsü

Hatay’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı 52 firmanın katılımı ile açıldı. Fuarda konuşan Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’a da kalıcı fuar alanları yapacaklarını söyledi.

Fuarın açılışına Hatay Valisi Rahmi Doğan, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, HAGİAD Başkanı Yusuf Kavak, Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kavak, Antakya Belediye Başkan Vekili Zeki Berber, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, STK temsilcileri ve sektör firma temsilcileri katıldı

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş “İlk adımını 3 yıl önce mobilyacılık fuarı ile başlattığımız ve dört ayrı kategoride yaptığımızı fuarlar serisine hoş geldiniz. Üç yıl önce Mobilyacılar Odası Başkanımızın önerisiyle bu işe başladık ve günümüze kadar da ilerleterek geldik. Fuarın hazırlanmasına destek veren ve fuarda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

EXPO 2021 kapsamında hem Antakya ilçesinde hem de İskenderun ilçesinde kalıcı fuar alanlarını yapacaklarına değinen Savaş, Hatay’ın mesleki zenginliğin büyük kitlelere tanıtılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan,  Hatay’ın komşu ülkede yaşanan savaştan hem ekonomik hem de sosyal anlamda etkilendiğini, ifade ederek  “Dünyanın ekonomik krizden geçmiş olduğu bir dönemde ilimizde bu şekilde üst üste fuarların açılıyor olmasını gerçekten önemsiyorum. Bunun yanında Suriye’deki savaş ortamının bitmesiyle birlikte Suriye’de başlayacak olan yeniden inşa sürecinde önemli bir temin noktası haline gelecek olan Hatay ilimizin, inşaat sektöründe asıl büyük potansiyeline o zaman ulaşacağını öngörebiliriz. İnşaat sektörü ekonominin en önemli çarklarından bir tanesidir. 2018 yılı içerisinde Hatay, 10 milyar TL vergi tahsilatı yaparak 81 il içerisinde 7. sırayı almayı başarmıştır. Bu rakam ciddi bir rakamdır. İç pazarda üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek sektöre hareket ve canlılık kazandırmayı hedefleyen fuarlarımızın diğer sektörlerde de yapılmasını destekliyor, Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarının şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fuarın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi

Konuşmaların ardından törenle açılan fuar, 14 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Konuşmalarının ardından Vali Doğan ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesi keserek Fuar alanındaki stantları gezdi. Firmalar tarafından stantlarda sergilenen ürün ve modelleri inceleyen Vali Doğan ve beraberindeki heyet, firma sahiplerinden bilgiler aldı.