Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsuz’da Evvel Nisan ‘Bahar Bayramı’ coşkusu…

Hatay’ın Arsuz ilçesinde de

Hatay’ın Arsuz ilçesinde de yöre insanlarını buluşturan 14 Nisan Evvel Nissan Bayramı kurulan panayır ile birbirinden renkli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Arsuz’da Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in evsahipliğinde ilçe protokolü ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin bir araya geldiği sabah kahvaltısı ile 14 Nisan Evvel Nisan Bahar Bayramının kutlanmasına başlandı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da eşiyle birlikte katıldığı kutlama etkinliğinde yumurta tokuşturma geleneğini Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ile gerçekleştirdi.

 

Kültürel miras olarak kutlanan bayram dolayısıyla bugünde renklendirilen yumurtaların tokuşturulması da bayramın en renkli ve keyifli anlarını oluşturuyor.

 

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven günün önemine değinerek “14 Nisan (Evvel Nisan) Bahar Bayramı; hoşgörü ve medeniyetin asırlardır filizlendiği bu topraklarda farklı dinlere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar arasındaki sevginin, kardeşliğin ve dostluğun sembolüdür.  Bayramımız kutlu olsun ve tüm insanlığa, ülkemize hayırlara vesile olsun. Ğid Imbarek Iğleykin” dedi.

Arsuz Protokolünün katıldığı sabah kahvaltısı sonrasında davetliler, Çetillik Mahallesi’ndeki panayır alanına geçti. Panayır alanının geleneksel tatlıları, birbirinden ilgi çeken ürünleri satışa sunuldu. Belediye Başkanı Güven, panayır gezisinde halkın bayramlarını kutladı, karşılıklı sohbetler etti.