Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suzan Şahin: Engelli Vatandaşlardan Kesinti Yapılmasın

CHP Hatay Milletvekili Suzan

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, sürekli hekim kontrolünde olan engelli vatandaşlardan alınan muayene, tetkik, tıbbi malzeme, ilaç ve reçete payının alınmasını meclis gündemine taşıyarak kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan engelli yurttaşların sosyal devletin önemli yükümlülükleri arasında olan sağlık, eğitim gibi haklara herkes kadar kolay ulaşamamakta olduğunu, birçok engel ile uğraşmak zorunda kaldığını belirterek, muayene, tetkik, tıbbi malzeme, ilaç, reçete başta olmak üzere ek olarak cepten 14 kalem katkı-katılım payı ve özel sağlık kurumuna ilave ödeme yapmak zorunda kalmamaları adına kanun teklifi verdi.

CHP’li Şahin, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde ‘‘Türkiye nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan engelli yurttaşlarımız sosyal devletin önemli yükümlülükleri arasında olan sağlık, eğitim gibi haklara herkes kadar kolay ulaşamamaktadır. Birçok engel ile uğraşmaktadır. Sürekli hekim kontrolünde olan engelli yurttaşlarımız hastaneye adım attıkları andan itibaren muayene, tetkik, tıbbi malzeme, ilaç, reçete vs. olmak üzere ek olarak cepten 14 kalem katkı-katılım payı ve özel sağlık kurumuna ilave ödeme yapmak zorunda bırakılmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi veren Şahin ‘‘Bu vermiş olduğumuz kanun teklifi ile sağlık hizmetinde alınan katkı paylarının engelli yurttaşlarımız için alınmamasını ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmelerini amaçlamaktayız. AKP hükümeti sosyal devletin gereği olan sağlık, eğitim gibi hakların sağlanmasında engelli yurttaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamalı, engelleri kaldırma ve yaşam şartlarının iyileşmesi yönünde engelli kardeşlerimize deste olmalıdır. Bizim TBMM’ye sunduğumuz kanun teklifi de bu yöndedir. Umarım teklif genel kurula geldiğinde iktidar milletvekilleri hırslarıyla değil vicdanlarıyla teklifimize ‘evet’ oyu verir ve engelli yurttaşlarımızın sorunlarına az da olsa çözüm getirebiliriz.’’ dedi.