Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OZON TERAPİYLE HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANIN! EKLEM AĞRILARINIZLA VEDALAŞIN!

Dünyadaki biyolojik dengeyi koruyan

Dünyadaki biyolojik dengeyi koruyan ve son yıllarda estetik dokunuşların vazgeçilmez unsurlarından biri olan ozon terapinin eklem sağlığında da çok etkili bir tedavi yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Hastane Derindere Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Volkan Zafer Gökçe ile ozan terapinin eklem sağlığındaki yerini konuştuk…

Ozon tedavisinin geçmişten günümüze kullanım alanının giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Op. Dr. Volkan Zafer Gökçe; ‘Ozon gazı, açık yaraların temizlenerek mikropların arındırılması amacıyla 19. yüzyıldan itibaren tıp alanında kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda da önemli bir destektir. Son yıllarda cilt gençleştirme, zayıflama ve selülit tedavisi gibi kozmetik amaçlı kullanımı artış gösterse de aslında tıbbın hemen hemen her alanında önemli bir destek tedavi konumundadır. Özellikle spor yaralanmalarında PRP ile kombine veya tek başına lokal kullanılarak iyileşmeyi hızlandırdığı için profesyonel spor hayatında kas yaralanmalarını azaltmak ve dayanıklılığı artırmak amacıyla tüm dünyada aktif olarak kullanılmaktadır. Spor yaralanmalarının yanı sıra romatizmal hastalıklarda eklem içerisine uygulanan ozon, kıkırdak dokunun beslenerek kendisini onarmasını teşvik eder. Romatoid artrit, diz eklem kireçlenmesi (gonartroz) gibi eklemlere zarar veren hastalıklarda eklemlere ozon enjeksiyonu yapılabilir. PRP ile dönüşümlü olarak eklem içine verilerek hasarlı dokuların çok daha hızlı iyileşmesi amaçlanır’ açıklamasında bulundu.

Ozon Tedavisi;

  • Vücudunuzu zarar verecek serbest radikallerden arındırır.
  • Açık ve iyileşmeyen yara, yanık tedavisinde etkili bir iyileştirme yöntemidir.
  • Eklem içerisindeki hasarlı dokuların oksijenlenmesini artırarak çok daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Ağrı kesici özellik taşır.
  • Enflamasyon dokusunu baskılar.

Bu özellikleri; geriatrik (yaşlı) hastaların direncini artırmada, MS hastalarında atakların azaltılmasında, inflamatuar hastalıklarda, romatolojik hastalıklarda, diş eti hastalıklarında tedavi amacı ile kullanılır. Ayrıca kozmetik tedavide yüz ve vücut cilt gençleşmesi ve canlanmasında etkilidir.  Sportif direnci artırıcı etkisi vardır.  Genel olarak vücudun dış etkilere direncini artırır. Ozon terapiyi ayrıca fibromyalji gibi kas hastalıklarında kas ağrılarını azaltmak için, diz, omuz gibi eklemlerde PRP ile dönüşümlü olarak iyileştirmeyi hızlandırmak için kullanılır. Bel ağrısı enjeksiyonları ile hem ağrıyı azaltır hem de iyileşmeyi hızlandırır.