Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIRIKHAN’DA DEV TESİSİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Artık Tarım arazilerine ve

Artık Tarım arazilerine ve kanallara arıtılmış temiz su gidecek.

Kırıkhan’da dev tesisin açılışı gerçekleştiHatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Kırıkhan’da yaptığı arıtma tesisinin açılışını yaptı.

Kırıkhan ilçesinde açılan dev tesis uzun yıllarca arıtma konusunda ilçenin ihtiyacını karşılayacak düzeyde yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu açılışta konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dinlememek üzere yola çıkanların asla yorulmayacağını söyledi.

Başkan Savaş “Hatay’ın dört bir yanındaki çözülemeyen birikmiş sorunlarını çözmek için yola çıktık. Şimdi arkadaşlarımızın ve tüm Hatay halkının desteği ile sorunları tek tek çözüyoruz. Şimdi de böyle güzel bir tesisin açılışını birlikte yapıyoruz.” Dedi.

Maddi değerinden ziyade manevi değeri çevreye vermiş olduğu güzellikler ve bizim sıhhatimize vermiş olduğu güzellikler bizim için çok önemli diyen Başkan Savaş “Amik Ovasındaki tarım arazileri çevreden gelen atık kirli sularla sulanıyordu. Biz bu gerçekleri görerek Hatay’ın master planını çıkardık ve arıtma tesisini milimetrik olarak nerede yapacağımızı büyükşehir belediyesi olmadan biz yavaş yavaş projelendirdik.” dedi.

Bizler görsellikten önce medeniyetimize kültürümüze alt yapıyla başladık diyen Savaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Belediyecilik icraat makamıdır. Bu büyükşehir belediye olduğumuzdan bu yana tüm atık suların % 88 ‘i kadarını temiz su olarak geri bırakıyoruz.

17 yıldır iktidarın Hatay’daki temsilcileri maalesef insanlarımıza konuşup durdular ve bütün bu konuları çözmekten uzak durdular. Tüm bunların dışında Büyükşehir meclisinde Hatay’ın altyapısı yapılmasın diye direnç gösterdiler. Yollarımız yapılmasın diye bile bizleri 8 ay beklettiler

20 Yıllık Belediye tecrübesi varmış gibi çaba gösteriliyor

İYİ Parti Kırıkhan Belediye Başkanı Erhan Yavuzyılmaz ise açılışta yaptığı konuşmada, Kırıkhan için böyle büyük bir tesisin açılışında bulunmaktan ilçemiz adına gurur duyduk dedi.

Yavuzyılmaz “HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 15 ilçeye eşit hizmet götürüyor. Yaklaşık 5 yıl önce Büyükşehir kurulmasına ve bunca zorluğa rağmen sanki 20 yıl önce kurulmuş bir belediye gibi profesyonel çalışmakta” dedi.

Yavuzyılmaz son olarak, 31 Mart’ta Başkan Lütfü Savaş’ın ve kendisinin Belediye Başkanı olarak birlikte Kırıkhan’a güzel hizmetler yapacaklarını söyledi.