Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’u Zirveye Taşıyacak Projeleri Tanıttı

Kent ile ilgili projelerinin

Kent ile ilgili projelerinin tanıtım toplantısında 2024 sözleşmesini imzalayan Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı “İmza namustur, bu projeleri yapmak boynumun borcu” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuar Salonunda, Şehir Plajı, eski Stat Alanı Kent Parkı Projesi, Şehit Kütüphanesi, Denizciler Plajı, seyir terasları, kent şelalesi, Feyezan Kanalı 2. Etap çalışmaları ve çocuk köyü gibi birçok projelerinin yer aldığı tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü. Cumhur İttifakı ‘Hatay çok güzel olacak’ mottosuyla açıklanan projelerde kentin çehresini değiştirecek, 7’den yetmişe çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler, engelliler düşünülerek hazırlandığı vurgulandı.

 

Tanıtım toplantısına Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Yanmaz, İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, iş dünyası temsilcileri, STK’lar, muhtarlar katıldı.

 

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven Cumhur İttifakı’nın temellerini birlikte oluşturdukları, Milliyetçi Hareket Partisi ile el ele, omuz omuza, hemşehrilerinin de desteğiyle 31 Mart’ta İskenderun’da büyük bir zafer kazanacaklarını söyledi.

 

Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı İbrahim Güler de, Fatih Tosyalı ağabeyi ile el ele verip, İskenderun’a değer katacak projeleri birlikte yapacaklarını belirterek, İskenderun’un her şeyin en güzeline layık olduğuna inandıklarını ve başaracaklarını vurguladı.

 

‘İSKENDERUN’U ZİRVEYE TAŞIMAYA KARARLIYIZ’

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahneye, olağanüstü projelerle İskenderun’u kalkındıracak hedefler koyan Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı çıktı. Tosyalı, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bugün sizlere aktaracağımız projeler, bir seçim vaadinden öte siz değerli hemşerilerimizle imzalayacağımız bir sözleşme niteliğindedir. Bu şehirde doğmuş, bu şehrin ekmeğini yiyerek büyümüş, bu şehirde çalışmış, bu şehirde istihdam olmuş, bu şehirde istihdam sağlamış bir kardeşinizim. Ve şimdi yıllar boyu üreten, üretirken de ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen İskenderun’u kendisine yakışır zirvelere taşıma kararlılığındayız” dedi.

 

ÜZERİNDE DETAYLICA ÇALIŞILDI

Başkan Adayı Fatih Tosyalı, “İskenderun 2024 Sözleşmesi” kapsamında beğeni, eleştiri ve önerilerinize sunduğumuz bu projeler, konusunda uzman, alanında birçok ödül sahibi, kentsel tasarımcı, mimar ve şehir plancılarından oluşan bir ekip tarafından yerinde ve üzerinde detaylıca çalışılarak hazırlanmıştır. Bu projelerin tamamının finansmanı ve kaynakları bellidir. Zira biz tutamadığımız sözlerin ezikliği içinde yaşamayı göze alamayız. Değerli İskenderunlular bilir ki; imza namustur. Yüce Allah imkân, sağlık ve ömür verdiği sürece sizlerle bir sözleşme imzalamak arzusundayım” dedi.

 

ESKİ STAT ALANI KENT PARKI PROJESİ

Başkan Adayı Fatih Tosyalı ilk proje olarak, eski stat alanının kent parkına dönüştürülmesi hedeflenen yatırımı açıkladı. Tosyalı, “Projemiz alanımız 63 bin metrekaredir. Proje kentin pek çok gereksinimlerine cevap verecek fonksiyonları barındırmaktadır. Nedir bunlar? En önemlisi çok amaçlı tabir ettiğimiz salon, 1500 kişilik kapasitesiyle, düğün ve nikahların yanında konferans salonu olarak da kullanabilecek alt yapıya sahiptir. Salon girişinin önünde bulunan etkinlik alanında kır düğününden, kent festivallerine kadar pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün olacak. Ve kompleksin altında bulunan 17.500 m2’lik dev bir otoparkımız bulunuyor. Ve tüm bunlara ek olarak alan içindeki, yürüyüş parkurları, yüksek yürüyüş platformu ve alan etrafı uzun yürüyüş parkuru ile günlük kullanımlarda  keyifli bir alan olarak İskenderunluların hizmetinde olacak. Proje maliyetimiz 42 milyon liradır” açıklamasını yaparken, salonda büyük alkış koptu.

 

İSKENDERUN ŞEHİR PLAJI

Salonu en çok heyecanlandıran, ‘İskenderun Şehir Plajı’ oldu. Büyük alkış alan projeyi detaylarıyla anlatan Başkan Adayı Fatih Tosyalı, “Şahsımı son derece heyecanlandıran ve tüm hemşerilerimizi heyecanlandıracağını düşündüğüm bir proje. Her hemşerimizin  sahillerde bir anısı olduğundan eminim. Aslında bu projeyle, İskenderun’u yeniden plajına kavuşturuyoruz. İskenderunlular yeniden denizine kavuşuyor.

 

BARİYER KALKIYOR

Artık İskenderun’da denize girmek için, çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm hemşerilerimiz uzun mesafeler kat etmek zorunda değil. İskenderun sahillerinin pek çok noktasında denize girmek artık bir nostalji olmaktan çıkıyor. Ve başta İskenderun şehir plajı olmak üzere pek çok noktada deniz ile hemşerilerimiz arasındaki bariyeri kaldırıyoruz. Gereksinim duyulan tüm donatılara sahip plajlarımız İskenderunluların hizmetine giriyor” dedi.

 

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ KIYI KENTSEL TASARIMI

Başkan Adayı Fatih Tosyalı, Nihal Atakaş Camii yanında yapılacak olan “Şehir Kütüphanesi” için “sembol bir yapıt olacak” diyerek, şu açıklamayı yaptı; “Kentler sembolleriyle anılır, hafızalarda sembolleriyle yer edinir, hatta sembolleriyle turist çeker. Bu semboller aynı zamanda kentlerin nirengi noktalarıdır. Bu nirengi noktaları; bazen bir yapı, bazen bir kule, bazen bir cami, köprü, otel  ya da meydan olarak karşımıza çıkabilir. Kentlerdeki semboller, sadece o kenti değil ülkeleri bile sembolize etme gücüne sahiptir. İşte buradan yola çıkarak İskenderun için oluşturduğumuz bir projeyi beğenilerinize sunmak istiyorum. İskenderun Şehir Kütüphanesi, farklı çizgileriyle şehrimizin sembol yapılarından biri olmaya talip. Şehrin kütüphane gereksinimine cevap vermekle birlikte, pek çok aktiviteyi içinde barındıracak donatılara sahip. Sergi alanları kafeleri, kitap okuma birimleri, ayrıca dijital kütüphaneye sahip bu proje İskenderunluların dünyaya açılan kapısı olacak.

Toplam 3400 m2’lik hizmet alanına sahip kütüphanemiz, İskenderun’un bir incisi olacak ve İskenderun’a çok yakışacak. Maliyeti 24 milyon lira olan bu eseri şehrimize kazandırmak.”

 

FEYEZAN KANALI KENTSEL TASARIM PROJESİ

Tosyalı, “Feyezan Kanalını fiziki anlamda kenti ayrıştıran değil, bütünleştiren bir değer olarak İskenderun’a kazandırma vakti artık geldi. İskenderun’umuzun pek çok noktasına değer katacak imkanları bize sunuyor bu kanal aslında. Feyezan kanalını bir estetik değer olarak, bir yaşam alanı olarak, bir bisiklet güzergahı olarak, bir dinlenme mekânı olarak, bir yürüyüş güzergahı olarak ve bir sembol olarak İskenderun’umuza kazandırmak çok da zor değil. Bu gördüklerinizi hayata geçirmemiz için önümüzde hiçbir engel yok. Mevzuat olarak bir engel yok! Mühendislik olarak bir engel yok! Teknik olarak bir engel yok! Mali olarak bir engel yok! Tek yapmamız gereken, inanmak, tek yapmamız gereken, güçlü ve sağlam bir irade ortaya koyarak başaracağımıza inanmak. Biz Feyezan Kanalını, 3 etaba ayırarak ve ilk etabına sahilden başlamak suretiyle 3 yılda tamamlamayı planladık. Yaklaşık 25 milyonluk bir maliyeti olan projemizin, İskenderun’umuza yakışacağını umut ediyorum” bilgisini paylaştı.

Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın büyük heyecan uyandıran projelerin detayları şöyle;

 

İSKENDERUN SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

3000 m2 kapalı alanda hizmet verecek olan sosyal yaşam merkezimiz, 3950 m2 açık hava amfisi ve 2500 m2 meydana sahiptir. İçerisinde meslek sanat atölyeleri, eğitim salonları,  cep sinemaları, sergi salonları, kafeler ve daha pek çok aktiviteye ev sahipliği yapacak birimler olacak.

 

BİSİKLET ŞEHRİ İSKENDERUN PROJESİ

Henüz arz ettiğimiz 5 projemizde bile,  bulunduğumuz şehrin ne kadar önemli değerlere sahip olduğunu hep birlikte, bir kez daha görme  fırsatımız oldu. Feyezan kanalı projemizin bize kazandıracağı en önemli katma değer aslında şimdi anlatacağım projede ortaya çıkıyor.

Sahilde yapacağımız ek düzenlemelerle, Feyezan kanalı projesinin bize sunduğu imkanı birleştirince , bambaşka bir fırsat ortaya çıkıyor aslında. Yani basit bir şekilde anlatmak gerekirse, Sahil bandımızı, feyezan kanalına doğru bir projeyle entegre edince, İskenderun’da 11 km lik kesintisiz ve güvenli bisiklet yoluna sahip oluyoruz. işte bu bize ‘’bisiklet şehri İskenderun‘’ vizyonunu ortaya koyma fırsatını sunuyor. Biz İskenderun’da bisikleti  gerçekten bir ulaşım aracı olarak hayatımıza dahil edebiliriz. Bu çok zor bir şey değil. Şehri bütüncül ele alacağımız bir vizyonla bu sonuçları almamız mümkün. Diyeceğim o ki;

Öyle bisiklet şehri demekle, bisiklet sayısını çoğaltmakla, bisiklet şehri olunmaz. En başta insanın can güvenliği söz konusu. Ama bizim ortaya koyduğumuz bu vizyon ile İskenderun gerçekten Bisiklet şehri olabilir, bisiklet bir ulaşım aracı olarak hayatımıza dahil olabilir.

 

İSKENDERUN  SEYİR NOKTALARI

İnsan zamanla yaşadığı şehre benzer derler. Ve insanın yaşadığı şehirle bir bağı vardır aslında.

Bazen insan yaşadığı şehre şöyle bir bakmak ister. Bunun için en özel noktayı seçer şehirde yaşayan. İşte biz yeni İskenderun’da bu basit ama İskenderunluyu mutlu edecek çalışmayı yaptık ve kentin önemli noktalarında seyir terasları oluşturduk. Bir kısmını görsellerimizde gördüğünüz bu terasları, İskenderun’umuzun her noktasında hayata geçirmek istiyoruz.

Buraların  özellikle gençlerimizin öz çekim noktaları olacağını ve her birinin  birlikte karar vereceğimiz isimlerle  anılacağı bu seyir noktalarının, kentin buluşma noktaları olacağını düşünüyoruz.

 

ÇOCUK KÖYÜ

Hayat çocuklar ile devam ediyor, zira çocuk hayattır. Hayata geçireceğimiz çocuk köyü projemizde çocuklarımız hem eğlenecek hem de uzman eğitimcilerin kontrolünde ders çalışacak. Birbirinden farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak çocuk köyü projemizin sayısı gelen taleplere göre arttırıla bilinir. Ve Çocuk sokakları projesi; çıkmaz sokaklar başta olmak üzere, belli saatlerde güvenli olan sokaklar, çocuklarımız için oyun alanına çevrilecek.

 

İSKENDERUN SU KAYAĞI MERKEZİ

İskenderun’umuz ılıman iklime sahip ve neredeyse yılın tamamında güneşi eksik olmayan bir şehir. Bu da çok önemli bir fırsat aslında. Mesela İskenderun’umuzda az biraz da tedbir aldığınızda yılın her ayında su sporları mümkün. Bu da yine Allah’ın bu kente bir lütfu!

İşte su sporları merkezi projemizi buradan yola çıkarak oluşturduk. Diğer projelerde de gördüğünüz üzere biz tüm hemşerilerimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı bu kentin tüm imkanlarıyla buluşturacağız. Bakın bu tesisler nasıl hayata geçer, hem biz hem uzman arkadaşlarımız araştırdı. Bu görselde gördüğünüz su kayağı pisti için yapay bir gölet yeterli.

Üzerinde bulunan elektirikli mekanizma, son derece çevreci ve güvenli. Aslolan bu mekanizma aslında. Fiyatlarını bile araştırdık, 300 bin Euro gibi bir rakamı var. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin hizmetinde olacak su kayağı tesisleri, ayrıca insanımızın güzel vakit geçireceği, bir cazibe merkezi  olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.