Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY’DA EĞİTİME DESTEK PLATFORMU İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Eğitime Destek Platformu (EDP)

Hatay’da Eğitime Destek Platformu İstişare toplantısı yapıldı

Eğitime Destek Platformu (EDP) İstişare Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan iştiraki ile yapıldı.

Antakya Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen program Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak’ın açılış konuşması ve Kur’an tilaveti ile başladı.

Eğitime Destek Platformu Genel Başkanı Zeynel Önal platformun kuruluş amacı ve görevleri hakkında yaptığı sunum ve bilgilendirme ile devam etti.

Hatay’ın derslik sayısı ve eğitim- öğretim hususunda oldukça iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Doğan  “  Bugün burada ilimizin eğitim durumu nedir, daha neler yapabiliriz, bunları konuşmak için bir araya geldik. Hedefimiz bu coğrafyada bu ülkeyi bizden sonra gelecek daha donanımlı daha iyi eğitim almış bir nesile emanet edebilmektir. Küresel bir dünyada yaşıyoruz bununu için gençlerimizi de teknolojiyle birlikte daha donanımlı bir şekilde yetiştirmeliyiz. Devlet olarak en büyük yatırımı eğitim alanında yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Bir tek devletin katkısı yeterli olmuyor. STK’lar da bu konuda önemli bir rol oynuyor.  Geleceğimizin teminatı gençlerimizi gelenek ve göreneklerine bağlı, geçmişten aldığı kültürü yaşayarak, gelecek nesillere aktaracak bir toplum için herkesin gayret göstermesi gerekiyor” dedi

İstişare Toplantısı STK ve eğitimcilerin konu ile ilgili karşılıklı görüş ve önerilerini paylaşmasının ardından sona erdi.

Toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Merkez Valisi Abdülkadir Yazıcı, Eğitime Destek Platformu Genel Başkanı Zeynel Önal, ilçe Kaymakamları,  İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, STK temsilcileri ve eğitimciler katıldı.