Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATAY’DA SEÇİM GÜVENLİK TOPLANTISI

Hatay Valisi Rahmi Doğan

Hatay’da seçim güvenlik toplantısı

Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyeti Seçimleri öncesinde geniş katılımlı bir güvenlik toplantısı yapıldı.

Bugün saat 10.30’da Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alaya Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Kaymakamları, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde bir değerlendirme yapan Vali Doğan, “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel yönetim seçimleri için bir araya geldik. Bundan birkaç hafta önce Gaziantep’te İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile yapmış olduğumuz toplantıda alınan kararların ilimizdeki uygulamaları ve bunlara dair istişarelerde bulunmak üzere bir aradayız. İlimizde “Seçim Koordinasyon Merkezi” GAMER’de kuruldu. İlgili kurumlardan arkadaşlarımız burada görevlendirilerek, yapılacak seçimin huzurlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Valilik olarak görevimiz vatandaşımızın hür iradesinin sandığa özgürce yansımasını sağlamaktır. İdarenin tarafsızlığına gölge düşürecek hal ve tutumlardan hepimizin kaçınması temel prensiptir. Bugüne kadar ilimiz genelinde seçimler ile ilgili herhangi bir olumsuzluk veya önemli bir sorun yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanmaması için gereken tedbirleri almaya gayret göstereceğiz” dedi.

Seçim günü Suriyeli misafirlerimiz için alınan kararları da paylaşan Vali Doğan “Geçici Barınma Merkezlerinde yaşayan Suriyeli misafirlerimiz, seçim günü Geçici Barınma Merkezlerinden dışarı çıkmayacaklar. Ayrıca Suriyeli kanaat önderleri ile tüm ilçelerimizde yapılan görüşmelerde, kendi imkanları ile tuttukları evlerde yaşayan Suriyeli misafirlerimizden de seçim günü mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları rica edildi. Seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken tedbirleri güvenlik güçlerimiz ile birlikte alacağız. İlimizde yeterli güvenlik personelimiz bulunduğundan dışarıdan takviye birim talebimiz olmayacak.” Diyen Vali Doğan sözlerini,  “Türkiye seçim konusunda en tecrübeli ülkelerden birisidir. Her seçimde ciddi anlamda seçime katılım oranına sahip bir ülkeyiz. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerin de ilimize yakışır hoşgörü ve olgunluk içerisinde, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansıyacağı huzurlu bir ortamda gerçekleşeceğine inanıyorum” şeklinde tamamladı.

Toplantı, İl Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Jandarma tarafından hazırlanan “Seçim Güvenliği” konusunda alınan tedbirler ile ilgili sunumlar ile devam etti.