Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İskenderun’da Şahutoğlu’nu aday gösterdi…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay’ın

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay’ın İskenderun ilçesinde uzun zamandır beklenen adayı, üç yıldır yılmadan büyük mücadeleler veren Dr. Yılmaz Şahutoğlu olarak belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart Yerel seçimlerine dönük 17’si büyükşehir olmak üzere 36’sı il olmak üzere 842 belediye başkan adayını açıkladı. Bugün saat 12.00’de Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplandı ve 100’e yakın belediye başkanı adayını oyladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli kalelerinden biri olarak nitelendirilen Hatay’da MYK özellikle çok merak edilen ilçelerin başında gelen İskenderun’da Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz’da Dr. Asaf Güven, Samandağ’da Refik Eryılmaz, Defne’de de İbrahim Güzel’i aday gösterdi. Türkiye genelinden 100’e yakın belediye başkan adayının belirlendiği MYK’nın ardından belirlenen aday listesinde yer alan Dr. Yılmaz Şahutoğlu İskenderun, Av. Eryılmaz da Samandağ’dan adaylığı kesinleşti, Dr. Asaf Güven ile İbrahim Güzel’in isminin ise Parti Meclisine takıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde üç yıldır Belediye Başkan adaylık çalışmaları yapan, toplumun her kesimine ulaşıp, dokunan Dr. Yılmaz Şahutoğlu verdiği mücadele ve zorlu aday adaylı sürecinin ardından İskenderun Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi partililer arasında sevinçle karşılandı.

 

ŞAHUTOĞLU KİMDİR?

25.11.1971 Hatay Samandağ doğumlu Yılmaz Şahutoğlu, İlk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. 1989 – 1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1996 – 2001 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında eğitimini tamamladı. Bir süre İstanbul’da görev yaptıktan sonra 2001 yılında İskenderun SSK Hastanesi’nde göreve başladı, 10 yıl kamuda hizmet verdi. Bu süreçte 10 binlerce hastaya şifa dağıttı. 2011 Haziran Seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı oldu. O tarihten itibaren CHP’nin bütün çalışmalarında aktif roller üstlendi. 2 kez Kurultay Delegesi seçildi ve halen bu görevi devam ettiriyor. Evli ve iki çocuk babası olan Şahutoğlu halen İskenderun’da özel bir hastanede mesul müdür ve başhekim olarak mesleğini icra ediyor.