Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BENİM GENCİM ŞEHİT OLURKEN SURİYELİ GENÇLERİN SAHİLDE NARGİLE İÇMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR”

Seçim çalışmaları kapsamında Öz

Seçim çalışmaları kapsamında Öz Çelik İş Sendikasına giden ve kendisini İskenderun ittifakı adayı olarak tanıtan Mete Aslan, “Ben ne işçi düşmanıyım ne de sermaye düşmanı değilim. Ahlaklı namuslu işverenlerin yanında olduğum gibi alın terinin de yanındayım “dedi
Öz Çelik İş Sendikası Şube başkanı Mehmet Güngör ziyaretten dolayı Mete Aslan’a teşekkür ederek, “Sendikamıza hoş geliniz. İşçi dostu olduğunuzu biliyoruz. İsdemir’de aracı olarak işe aldırdığını bir çok insan bugün burada. Hepsi size duacı. Bizler başkan adayı ya da İskenderun’un başkanından ziyade İskenderun’un ağabeyi olarak sizi biliyoruz. Çalışmalarınızda da başarılar diliyoruz” dedi.
Mete Aslan ise, İsdemir’in özelleştirilmesine hep karşı çıkmıştım. Hatta ben İskenderun’un sanayi alanında değil turizm alanında gelişmesini isteyenlerdenim. Ancak bugün artık geçmişi konuşmaya gerek yok. İsdemir’de benim işe aldırdığım gençlerden bahsettiniz. Evet olanaklarımız yettiği kadar özelleşmeden önce gençlerimizi işe aldırmıştık. Bugün hala tanımadığım veya hatırlamadığım insanlar boynuma sarılarak senin sayende ekmek yiyoruz diyor ve bu beni mutlu ediyor” dedi.
Neden aday olduğu konusunda da açıklamalarda bulunan Mete Aslan, “Ülkemizin varlıklarını istediği gibi satan bir fon var. Bu fonda da bir hemşerimiz var. Onun kardeşini aday gösterdiler. Boşaltılan askeriye veya diğer tesislerin satışı için bu fondaki insanlar onay verecek. Ben neden aday oldum diye sorarsanız bir oyun gördüm ve bu beni rahatsız etti. Milletin varlıklarını satma yetkisi olan bir ismin kardeşi aday olunca, Ahmet Tor kışlası gibi bir yerinde yarın satılabilecek olmasını düşününce rahatsız oldum. Arkadaşların ve halkımızın baskısıyla da aday oldum” dedi.
Devletin herhangi bir beka sorunu olmadığına da dikkat çeken Mete Aslan, “Tutturmuşlar beka sorunu. Eğer beka sorunu varsa bu ülkeyi 17 yıldır yönetenlerin yüzünden vardır. Bunun hesabını neden ben veya bu halk verecek. Kim beka sorununu yarattıysa o versin hesabını. İskenderun İttifakı adı altında İskenderun’a sahip çıkmak için sizleri de bizimle yürümeye davet ediyorum. Cumhur ve Millet ittifakı diye dayatma ile adaylar halkın önüne sürüldü. Biz de diyoruz ki İskenderun ittifakı da var. Onu da düşünün” dedi.
Suriyeliler konusuna da değinen Mete Aslan, “Benim 18-20 yaşındaki gencim Suriye topraklarında şehit olurken Suriyeli gençler sahilde çarşıda elini kolunu sallayarak geziyor. Sahilde nargile içsinler diye şehit vermiyoruz. Ülkemize sığınmacı olarak gelen Suriyeliler bugün iş – işyeri sahibi, memleketin öz evladı, memleketin sahibi gibi davranmaya başladı. İskenderun’da 12 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Savaşa karşıyım. Savaşta kadın çocuk elbette bizim korumamızda olsunlar ancak sahilde rahatça gezebilecek erkek gençler gidip ülkelerini de koruyabilirler. Benim şehidim bunlar buralarda gezsinler diye askere gitmemişlerdi” dedi.